NavMenu

Bingo oživio bijeljinsku Semberku - Uskoro posao za još 50 radnika

Izvor: Indikator Petak, 02.12.2016. 12:12
Komentari
Podeli
(Foto: monticello/shutterstock.com)
Proizvodni pogon Fabrike za preradu sušenog povrća i začina Semberka u Bijeljini vraćen je u funkciju nakon više od 3 godine.

U četvrtak (1. decembar 2016.) u posjeti fabrici bio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, koji je zajedno sa predstavnicima kompanije Bingo i rukovodiocem proizvodnje Zlatanom Pejićem obišao obnovljeni proizvodni pogon fabrike.

U proteklom periodu kompanija Bingo je investirala velika sredstva u obnovu pogona, otklonjeni su svi nedostaci i započeta je proizvodnja.

- Do sada nismo radili punim kapacitetom, jer nakon stečaja nismo uspjeli dogovoriti dovoljne količine s poljoprivrednicima. Od naredne sezone će se raditi punim kapacitetom, jer smo počeli ugovarati saradnju sa poljoprivrednicima iz cijele Semberije i okoline. U proteklom periodu prerađeno je 2.500 t povrća, od čega je proizvedeno 327t sušenog povrća i dodatka jelima - rekao je Zlatan Pejić, rukovodilac proizvodnje.


Planovi kompanije Bingo su da se u 2017. godini u krugu fabrike formira otkupna stanica za poljoprivredne proizvode koji će se na tržište BiH plasirati kroz Bingo trgovine. U fabrici je trenutno angažovano 78 radnika, a angažovaće se još najmanje 50 radnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.