NavMenu

Banja Luka podnijela zahtjev za odobrenje emitiranja obveznica

Izvor: Fena Utorak, 26.02.2008. 12:44
Komentari
Podeli

Grad Banja Luka podnio je zahtjev Komisiji za hartije od vrijednosti za odobrenje prve emisije dugoročnih obveznica javnom ponudom, saopćeno je iz Odsjeka za odnose s javnošću banjalučke Administrativne službe.

Vrijednost emisije municipalnih obveznica iznosi sedam miliona KM, dok je kamatna stopa 5,75 posto. Rok dospjeća ovih obveznica je tri godine.

Glavnica i kamata bit će isplaćivane svakih šest mjeseci, pojašnjeno je u Odjeljenju za finansije u Administrativnoj službi Grada Banja Luka i istaknuto da je "Advantis Broker" a.d. Banja Luka angažiran kao agent emisije obveznica.

Sredstva prikupljena emisijom obveznica bit će iskorištena za izgradnju mosta preko Vrbasa.

Bit će objavljen javni poziv za upis i uplatu obveznica odmah nakon dobijanja odobrenja od Komisije, a čitav postupak obavljat će se na Banjalučkoj berzi.

Po završetku upisa i uplate obveznica počet će sekundarna trgovina municipalnim obveznicama na Banjalučkoj berzi.

Skupština Grada je na sjednici 14. februara donijela Odluku o prvoj emisiji obveznica –javnom ponudom upravo radi finansiranja investicionog projekta izgradnje mosta preko Vrbasa kod postojećeg mosta "Incel" u Banjoj Luci.

Izgradnjom mosta građanima će biti omogućena lakša komunikacija s jedne na drugu obalu i lakši život građana Banje Luke koji žive na desnoj obali Vrbasa.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina, Finansije

Stiže novac za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću - Potpisan kreditni aranžman sa Razvojnom bankom FBiH

U prostorijama Razvojne banke FBIH, danas je potpisan Ugovor sa Terminalima Federacije za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću, čime se otvara novo poglavlje u modernizaciji ključnih energetskih objekata u Federaciji BiH. Terminal Bihać, koji obuhvata pet vertikalnih rezervoara za skladištenje naftnih derivata, suočio se s izazovima zastarjelosti i oštećenjima, što je 2010. godine dovelo do prestanka rada

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.