NavMenu

U Bijeljini otvoren sajam poljoprivrede Interagro 2016

Izvor: eKapija Četvrtak, 22.09.2016. 14:38
Komentari
Podeli
(Foto: branislavpudar/shutterstock.com)
U Bijeljini je danas otvoren 15. međunarodni sajam poljoprivrede Interagro 2016 na kojem učestvuje 140 izlagača iz Republike Srpske, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije, prenosi Capital.

Sajam je otvorio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Stevo Mirjanić, koji je rekao da Vlada RS podržava ovu manifestaciju kao jednu od krucijalnih iz oblasti poljoprivrede, prehrambene industrije i drugih djelatnosti ovog sektora.

Mirjanić je rekao da ova manifestacija iz godine u godinu sve više napreduje i da predstavlja dobru priliku za domaće privrednike i goste iz regiona da uspostave poslovne kontakte.

Govoreći o poljoprivredi Republike Srpske, Mirjanić je naveo da se u ovoj godini očekuje veća proizvodnja nego prethodnih godina.

- Očekujemo da će obim proizvodnje ili dohodovni odnos biti veći za 10 do 15% u odnosu na prethodne godine. Procjenjujemo da ćemo ove godine imati više od 1,5 mlrd KM vrijednosti obima proizvodnje po tržišnim i tekućim cijenama u ovoj godini, što je znatno više u odnosu na proteklih nekoliko godina - rekao je Mirjanić.


Kada se tome doda vrijednost proizvodnje u prehrambenoj industriji od 950 mil KM, kaže Mirjanić, onda to čini 2,5 mlrd KM obima i prihoda, što je više od 10% ukupnog duštvenog proizvoda kojeg stvara privreda i uslužne djelatnosti Republike Srpske.

Organizator sajma je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske i Grad Bijeljina.

Sajam se održava na Agrotržnom centru Knez Ivo od Semberije, na 5.500 metara kvadratnih otvorenog i zatvorenog prostora izloženi su poljoprivredna mehanizacija i oprema, prehrambeni proizvodi, sjemenska roba, sredstva za zaštitu bilja, stočna hrana i aditivi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.