NavMenu

Usvojen Program javnih investicija institucija BiH do 2019. - Predviđena ulaganja vrijedna 1,809 mlrd KM

Izvor: Privredna štampa Petak, 29.07.2016. 10:43
Komentari
Podeli
Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, usvojilo je Program javnih investicija institucija Bosne i Hercegovine 2017 – 2019. Program javnih investicija institucija BiH za period 2017 – 2019. godine sadrži podatke o 261 projektu u ukupnoj vrijednosti od 1,809 mlrd KM. Od toga se 1,434 mlrd KM odnosi na ulaganja u kapitalne projekte, a 375,33 mil KM na ulaganja u institucionalne projekte.

Vrijednost projekata koji izravno doprinose socioekonomskom razvoju, i koji su svrstani u Razvojno-investicioni program iznose 1,205 mlrd KM, a vrijednost ostalih projekata iznosi 604,22 mil KM.


Ukupna vrijednost projekata u provedbi iznosi 1,375 mlrd KM. Projekti u provedbi finansiraju se iz domaćih sredstava, putem budžeta, granta i vlastitih sredstava te iz ino sredstava, putem zajma i granta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.