NavMenu

Počela obnova hotela "Bigeste" u Ljubuškom - Kompanija "Unitrade" ulaže 2 mil KM do kraja 2016.

Izvor: Večernji list Četvrtak, 12.05.2016. 15:46
Komentari
Podeli
Hotel "Bigeste" u Ljubuškom bi zahvaljujući uspješnom ugovoru potpisanom između Agencije za privatizaciju ZHŽ-a i tvrtke "Unitrade" iz Ljubuškog, uskoro bi trebao dobiti potpuno novi izgled.

Veliki dio zasluga za početak radova na obnovi i rekonstrukciji objekta ovih dana pripada Općini Ljubuški, odnosno načelniku Nevenku Barbariću koji je krajem prošle godine osobno sudjelovao u izradi aneksa na osnovni ugovor potpisan još 2009.

Naime, spomenutim aneksom tvrtci "Unitrade" Ljubuški dat je rok do kada treba početi s radovim, te je jasno definirano da u protivnom ostaje bez svega što je do sada uložila u objekt. Tako bi, neispunjavanjem uvjeta iz spomenutog aneksa ugovora, tvrtka "Unitrade" Ljubuški ostala bez 1,7 mil KM koje su korištene za isplatu preuzetih obveza prema bivšim djelatnicima.

Kupcu je, uz novi rok koji je dan za početak radova, aneksom ugovora definiran i iznos sredstava koji je dužan uložiti tijekom ove godine. Tako bi u novi izgled hotela u Ljubuškom do kraja 2016. trebala biti uložena 2 mil KM.

"Večernji list BiH" podsjeća da je tvrtka "Unitrade" iz Ljubuškog 2011. godine predstavila projekt obnove, te je tom prilikom najavljivan hotel s četiri zvjezdice koji bi trebalo zaposliti 50 djelatnika. U novi izgled hotela prije pet godina planirano je bilo uložiti 8 mil KM.


Prema najnovijem rješenju, u objekt hotela trebalo bi biti uloženo manje novca nego što je to bilo planirano 2011. godine.

Također, u odnosu na projekt predstavljen prije pet godina, novim rješenjem planiran je veći broj poslovnih prostora za koje su već zainteresirani neki domaći i strani poduzetnici, čime bi se obogatila ponuda i sadržaji u općini Ljubuški. Inače, objekt se, zajedno s podzemnom garažom, prostire na ukupno 4.500 m2.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Energija, Industrija

Tender banjalučkog Vodovoda za solarne elektrane zbunio ponuđače

Banjalučki Vodovod je poništio tender za nabavku četiri solarne elektrane vrijedne 1,4 mil KM zato što su uslovi u tenderskoj dokumentaciji bili zbunjujući za potencijalne ponuđače. Javna nabavka je bila raspisana u novembru prošle godine sa ciljem da ovo preduzeće samostalno proizvodi struju za vlastite potrebe, a višak prodaje. Taj plan je bar za sada stavljen na čekanje, jer je nakon skoro pola godine od raspisivanja tendera tek

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.