NavMenu

Firme iz BiH pozvane na sajam poljoprivrede i poljomehanizacije od 19. do 22. januara 2016. u Istanbulu

Izvor: eKapija Utorak, 24.11.2015. 09:46
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock)
Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine obavještena je od Ambasade Republike Turske u Sarajevu da će se od 21. do 24. januara 2016. godine u Istanbulu održati Međunarodni sajam poljoprivrede i poljoprivredne mehanizacije.

U okviru govog sajma, u periodu od 19. do 22. januara 2016. godine, održat će se "Buyer Mission Program". Tokom ovog programa planirani su brifinzi za privrednike, bilateralni razgovori sa turskim privrednicima i posjeta proizvodnim postrojenjima.

Učesnicima iz Bosne i Hercegovine (po jedan predstavnik iz kompanije) gore pomenutog Programa biće plaćeni troškovi smještaja sa doručkom. Za sve učesnike vrijedi obaveza poznavanja jednog od tri strana jezika (engleski, njemački ili francuski). Također, učesnici Programa moraju posjedovati ovlasti za odlučivanje u kupovini.


Više detalja na linku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Agro, Finansije

Izvoz gljiva iz BiH skoro prepolovljen

Tokom tri mjeseca ove godine iz Bosne i Hercegovine izvezeno je gljiva u vrijednosti od 234.611 KM, dok je prošle godine u prva tri mjeseca izvezeno 421.219 KM, podaci su Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, te se iz njih primijeti pad izvoza u vrijednosti od 186.608 KM. Naime, kako su rekli, zemlje u koje smo izvozili za prva tri mjeseca ove godine su Italija, Slovenija i Srbija. - Tokom tri mjeseca ove godine uvezeno je gljiva u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.