NavMenu

Završeni pristupni radovi za potrebe HE "Dabar"

Izvor: RTRS Subota, 31.10.2015. 13:55
Komentari
Podeli

(Foto: mihalec/shutterstock.com)
Pristupni putevi za potrebe HE "Dabar" završeni su. Radovi na realizaciji ovog velikog projekta odvijaju se u skladu sa predviđenom dinamikom, očekuje se raspisivanje tendera za gradnju tunela dugačkog 12 kilometara.

To će biti jedan od najvećih projekata u Republici Srpskoj. Završen je dio puta od Divina ka Nevesinju koji je u ingerenciji preduzeća HE "Dabar". Ostala su još dva kilometra čiju će izgradnju finansirati Vlada Srpske. Kompletna dionica trebalo bi da bude završena do sredine naredne godine.

Dionica puta Divin Zovi Do dugačka je oko 18,5 kilometara. Јednu dionicu izvodilo je preduzeće HP "Investing", a drugu "Herc gradnja" kao glavni izvođač sa svojim partnerima.

U nevesinjskoj opštini ističu da ova dionica znači mnogo za ovaj kraj, jer skraćuje put ka Trebinju za oko 40 tak kilometara.

- Јoš da se završi dionica regionalnog puta koji de prema Berkovićima...Ako vrijeme dopusti radiće se ove godine, ako ne ove onda iduće sigurno - rekao je zamjenik načelnika opštine Nevesinje Momčilo Vukotić.

Dva kilometra puta od mjesta Zovi Do do Nevesinja finansira Vlada Republike Srpske preko ЈP "Putevi", a radovi bi trebalo da budu završeni do sredine naredne godine.

U pripremi je tender za izgradnju tunela dugačkog 12 kilometara a njegova gradnja počinje početkom naredne građevinske sezone.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina, Finansije

Stiže novac za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću - Potpisan kreditni aranžman sa Razvojnom bankom FBiH

U prostorijama Razvojne banke FBIH, danas je potpisan Ugovor sa Terminalima Federacije za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću, čime se otvara novo poglavlje u modernizaciji ključnih energetskih objekata u Federaciji BiH. Terminal Bihać, koji obuhvata pet vertikalnih rezervoara za skladištenje naftnih derivata, suočio se s izazovima zastarjelosti i oštećenjima, što je 2010. godine dovelo do prestanka rada

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.