NavMenu

HP pospješuje rast uz Print 2.0, pokreće globalnu marketinšku kampanju vrijednu 300 miliona USD

Izvor: communis Četvrtak, 13.09.2007. 15:10
Komentari
Podeli

HP je danas predstavio revolucionarnu tehnologiju štampanja, nove servise za štampanje zasnovane na webu, prošireni portfolio štampača i proizvoda za slikanje, kao i mnoštvo savezništava i veza koji opslužuju rastuća tržišta koja su skicirana kompanijinom strategijom Print 2.0.

Zajedno sa najavama, kompanija je predstavila globalnu marketinšku kampanju vrijednu 300 miliona USD, sa nazivom "Šta imate da kažete?" koja omogućava korisnicima da sjedine svoj sadržaj sa besplatnim, ekskluzivnim sadržajima pjevačice / modnog dizajnera Gwen Stefani, osnivača firme Burton Snowboards Jake Burtona i slavne grafičke dizajnerke Paule Scher.

HP-ova strategija Print 2.0 je usmjerena na tri oblasti: obezbjeđivanje digitalne platforme naredne generacije koja povećava brzine štampanja i smanjuje troškove štampanja za komercijalna tržišta velikih tiraža; da se učini štampanje sa weba, kao i proširivanje HP-ovog kreiranja digitalnih sadržaja i platformi za izdavanje širom svih korisničkih segmenata.

HP izvršava Print 2.0, dok u isto vrijeme nastavlja da pogoni inovacije širom svog osnovnog poslovanja u štampanju – globalna strategija koja je dizajnirana da ubrza sposobnost kompanije da osvoji značajniji dio 53 triliona stranica koje se očekuju da budu odštampane do 2010. godine.

"Danas pokrećemo rast širom svake pojedinačne tačke našeg poslovanja i uvodimo tržišno vodeća rješenja slikanja i štampanja za korisnike, mala i srednja preduzeća, zajednicu umjetnika grafičkih umjetnosti, kao i korporativnih korisnika", rekao je Vyomesh Joshi, izvršni potpredsjednik, Imaging and Printing Grupa, HP. "Uz print 2.0, koristimo snagu weba kao kapije za komunikaciju naših korisnika, njihovu saradnju i izdavanje njihovih sadržaja na načine na koje nisu mogli da to učine do sada."

Pogonjenje Print 2.0 – "Šta imate da kažete?"

Kako bi uključili korisnike u Print 2.0, HP je pokrenuo najveću, globalnu interaktivnu marketinšku kampanju do danas. Kampanja "Šta imate da kažete?" pomaže korisnicima da se izraze sa online alatima koji mogu na jednostavan način da sjedine, kreiraju i objave digitalne sadržaje na nove, uzbudljive načine.

Kampanja je otvorena sa tri nova „achiever“ doživljaja koji su dizajnirani da inspirišu i da pruže korisnicima ekskluzivne sadržaje koji se mogu štampati. Na adresi hp.com/gwen, korisnici mogu da kombinuju svoje lične sadržaje sa besplatnim dizajnima koji su inspirisani sa linijom Harajuku Lovers Gwen Stefani, kao i da štampaju čestitke, okvire za CD-ove, zabavne papirne lutke i još mnogo toga. Koristeći HP Tabblo tehnologiju, ljubitelji mogu da sjedine svoje fotografije i tekst u knjigu ekskluzivnih slika sa Stefanine sadašnje turneje Sweet Escape.

Mala i srednja preduzeća će naći alata da izgrade svoj brend na hp.com/burton kao i besplatne prilagodljive predloške radi štampanja vizit karti, memoranduma i brošura zasnovanih na jedinstvenim dizajnima Paule Scher na hp.com/paula. Na svakom sajtu, korisnici mogu da štampaju prilagođene sadržaje kod kuće, na poslu i eventualno putem mreže provajdera usluga štampanja.

Kao proširenje doživljaja postignuća, HP je također ustanovio dvije zajednice za korisnike (http://expressioncenter.wetpaint.com) i za mala preduzeća (http://expressioncentersmb.wetpaint.com) – po prvi put. Ova dva wikija omogućavaju korisnicima da sarađuju na projektima štampanja širom svijeta, da razmjenjuju ideje i savjete o pristupu, kao i „kako-da-uradim“ informacije o temama koje se kreću od štampanja, rukotvorina i digitalne fotografije za tržišta malih preduzeća i brendiranje.

U oktobru, kompanija planira da doda HP Print Studio u svoj portfolio web doživljaja. Sajt će da se odlikuje besplatnim evergrin predlošcima i dizajnima za izradu čestitki, memoranduma, vizit karti, pozivnica i mnogo više.

Ovi robusni web-to-print doživljaji služe kao čvorište marketing kampanja uz mješavinu tradicionalnih, van-doma, online i viralnih marketing elemenata kako bi privlačili posjetioce na sajtove. Prvi televizijski spotovi će biti premijerno prikazani 6. septembra.

Više informacija o kampanji "Šta imate da kažete?" je dostupno na www.hp.com/go/2007/powerofprint.

Digitalna platforma za štampanje naredne generacije

HP je predstavio HP Scitex X2 tehnologiju glava za štampanje, kompanijinu prvu piezoelektronsku glavu za štampanje, koja povećava brzine štampanja i smanjuje troškove štampanja za komercijalna tržišta velikih tiraža.

Ova nova tehnolgija će obezbjediti nenadmašnu kvalitetu za komercijalne i industrijske štampače i omogućiti ovim korisnicima da ponude nove servise štampanja kako bi omogućili rast svojih firmi. HP je iskoristio svoju ekspertizu i proizvodnju na polju termalnih inkjet tehnologija kako bi proizveli i dizajnirali tehnologiju, koja će debitovati na HP Scitex XL2200 industrijskom štampaču širokog formata.

Omogućavanje jednostavnog web štampanja

Uz print 2.0, HP uključuje servise štampanja na popularne web stranice, čineći štampu upotrebljivih stranica jednostavnijom. Do sada, HP je osnovao saveze sa stranicama Flickr, Windows® Live Spaces i Yahoo!. Naglasci uključuju:

• Flickr planira integraciju HP Tabblo tehnologije na svoj sajt ove jeseni kako bi pomogli korisnicima da kreiraju visoko prilagođene štampane „proizvode“, kao što su foto knjige, kolaži i foto kocke. Flickr članovi će imati opciju da svojim fotografijama daju nove svrhe za brzo i jednostavno štampanje kod kuće ili naručivanje vlastitih visoko kvalitetnih knjiga ili postera putem servis provajdera koji koristi nove HP Indigo tehnologija digitalne štampe za profesionalne rezultate ofset kvalitete.

• Snapfish je odabran od Microsofta da obezbjedi online mogućnosti štampanja za korisnike Windows Live Spaces, dijela Windows Live paketa usluga. Putem ovog savezništva, Snapfish i Spaces korisnici dobijaju najbolje od oba svijeta – sve mogućnosti razmjene u zajednici na Spaces ujedno sa Snapfish online mogućnostima za štampanje. Windows Live Spaces korisnici će moći da jednostavno štampaju kako svoje, tako i albume njihovih prijatelja na Spaces stranici, sa svojim Snapfish računima.

• HP Yahoo! Printing Toolbar daje korisnicima pristup „jednog klika“ na besplatne online časove, savjete za štampanje, kreativne projekte, podršku korisnicima i specijalne ponude, kao i mogućnost za preuzimanje sa Interneta HP SmartWeb Printing alata, koji štampu sa weba čini jednostavnom. Toolbar se očekuje da bude dostupan kao besplatni download u septembru, i uključen je kao opcija uz drajver za HP korisničke inkjet štampače, kamere i skenere, od proljeća.

• Dodatno, kompanija je predstavila HP Print It! dugme, vizuelna pomoć za web surfere širom svijeta, dostupno je superiorno iskustvo štampanja – zahvljujući besplatnim HP tehnologijama kao što je Tabblo Print Toolkit. Kada korisnici kliknu na HP Print It! dugme, mogu očekivati atraktivno formatiran dokument koji je namijenjen za štampanje – sa sadržajima koji su relevantni, organizovani i pozicionirani na način da je iskorišten prostor na stranici i minimizirano rasipanje materijala.

Korištenje weba kao prvoklasne platforme za izdavaštvo

HP je predstavio nekoliko servisa zasnovanih na webu kao nastojanje proširenju digitalnih sadržaja i kreiranja platforme za izdavaštvo širom različitih korisničkih segmenata.

Naglasci uključuju:

• HP NextDayTV servis čini televiziju trenutnih i lokalnih događaja i sportskih programa dostupnu komercijalnim korisnicima na DVD-u ubrzo nakon događaja ili emitovanja. Ovaj servis je omogućen putem HP-ovog digitalnog lanca dostave i servisa proizvodnje-na-zahtjev DVD-ova. HP trenutno vodi NextDayTV pilote sa komercijalnim partnerima i radi zajedno sa Major League Baseball organizacijom kako bi obezbjedili nove naslove na DVD-u unutar dva dana od događaja. HP je također najavio savez sa Ascent Media Group kako bi zajedno razvili i pustili na tržište servise digitalnih medija za glavne studije iz Hollywooda i vodeće širokopojasne portale.

• HP Imaging and Printing Open Extensibility Platform zasnovana na webu omogućava programerima da razviju aplikacije za specifične potrebe industrije, kao što je bezbjednost, ispunjavanje normi, bilježenje, u fleksibilnom i agnostičkom okruženju prema različitim uređajima. Platforma omogućava sva podržana HP rješenja kako bi obezbjedila ujednačeno, konsistentno korisničko rješenje uz povećavanje korisničke i partnerske produktivnosti.

• Dizajnirano za farmaceutske kompanije, da bi se pozabavili rješavanjem rastućeg globalnog problema krivotvorenja i razlikovanja proizvoda, HP Smart Labels & Packaging rješenje obezbjeđuje siguran proces serijalizacije, uz mogućnost praćenja i autentikacije kroz farmaceutski lanac vrijednosti – od nivoa jedinica, pa sve do nivoa paleta.

• Kako bi dalje pojednostavili iskustvo štampe sa weba za profesionalce u arhitekturi, inžinjeringu i gradnji, HP je predstavio HP Instant Printing Toolkit 2.0. Ovaj web-to-print set alata, koji je sada dostupan web programerima, omogućava bilo kojem korisniku web stranice da jednostavno odštampa dokumente za gradnju u vlastitoj režiji, ostvarujući uštedu u vremenu i minimizirajući skupi outsourcing.

• HP je potpisao ugovor sa firmom Meijer, sa sjedištem u Grand Rapidsu, savezna država Michigan, koja se bavi prodajom u svojim supercentrima, kako bi obezbjedili kompletno, digitalno HP Photo Center rješenje, koje uključuje HP Photosmart Studio i Microlab proizvode. Kao dio dogovora, Snapfish by HP će da drži Meijer-ov foto sajt, uključujući mogućnosti za online naručivanje štampe fotografija i kreativnih foto proizvoda koji se šalju poštom direktno u dom korisnika ili se šalju na Meijer lokaciju radi brzog, visoko kvalitetnog štampanja i zgodnog preuzimanja u trgovini.

Veća flaksibilnost uz HP Halo

Uz HP Halo Collaboration Studios, HP nastavlja da obezbjeđuje najrobusniji doživljaj poslovne saradnje i društvene povezanosti za svoje korisnike, sa sada više od 120 studija u funkciji ili instaliranih širom svijeta. Nove konfiguracije studija i poboljšanja Halo servisa uključuju:

• The Halo Collaboration Meeting Room – specifično dizajnirano za instalaciju u prostore već postojećih konferencijskih prostorija, ova nova konfiguracija nudi novim i postojećim korisnicima izvrsnu fleksibilnost;

• HP Halo Gateway – putem HP-ovog saveza sa TANDBERG-om, učesnici Halo sastanka sada imaju opciju spajanja na video konferencije zasnovane na ITU H.323, H.320 ili SIP standardima iz Halo studija;

• Enkripcija, lokalizacija i poboljšane multimedijalne mogućnosti – sve uključeno bez dodatnih troškova

Pogonjenje inovacije širom cijelog portfolija štampanja

HP je predstavio spektar novih proizvoda za korisnike, male i srednje firme, kao i zajednice umjetnika grafičkih umjetnosti. Za sezone povratka u škole i odmore, HP je predstavio niz novih korisničkih štampača – uključujući po prvi put u industriji ekran na dodir na kompaktnom foto štampaču – kao i mnoštvo jedinstvenih foto knjiga.

HP je također proširio portfolio uredskih štampača za mala i srednja preduzeća, uključujući i najbrži mobilni štampač na svijetu (1) i HP-ov najmanji i najkompaktniji LaserJet štampač.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina, Finansije

Stiže novac za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću - Potpisan kreditni aranžman sa Razvojnom bankom FBiH

U prostorijama Razvojne banke FBIH, danas je potpisan Ugovor sa Terminalima Federacije za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću, čime se otvara novo poglavlje u modernizaciji ključnih energetskih objekata u Federaciji BiH. Terminal Bihać, koji obuhvata pet vertikalnih rezervoara za skladištenje naftnih derivata, suočio se s izazovima zastarjelosti i oštećenjima, što je 2010. godine dovelo do prestanka rada

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.