NavMenu

"Ericsson" predstavio program 5G za Evropu

Izvor: eKapija Srijeda, 30.09.2015. 12:46
Komentari
Podeli

Kompanija "Ericsson" objavila je da će proširiti svoj program 5G istraživanja i razvoja na evropskom tržištu. Program 5G za Evropu okupiće vodeće kompanije iz IKT industrije, institucije iz javnog sektora, kao i vodeće univerzitete širom Evrope, kako bi zajedno iskoristili benefite umreženog društva, saopštila je kompanija.

Putem programa 5G za Evropu, kompanija "Ericsson" će realizovati istraživanja, inovacije i pilot projekte koji će koristiti 5G mreže nove generacije.

Program će inicirati istraživanja unutar više različitih industrija, sa fokusom na integraciju IKT u industrijskim procesima, proizvodima i uslugama. Program će, takođe, kreirati niz inovacionih projekata, koji će omogućiti manjim kompanijama da direktno sarađuju sa većim kompanijama iz različitih industrija, bolju interakciju u akademskim krugovima i obezbijediti im brz i pristupačan pristup novim tehnologijama.

5G za Evropu će takođe kreirati pilot projekte mogućih 5G rješenja za transportnu i automobilsku industriju, Internet of Things, energetske, komunalne i usluge u segmentu bezbijednosti, kao i javne infrastrukture i maloprodaje.


U programu 5G za Evropu biće uključeni vodeći tehnički fakulteti, kao što su Scuola Superiore Sant'Anna iz Pize, Tehnički Univerzitet Drezden, Univerzitet Carlos III i IMDEA Networks institut iz Madrida, kao i King's koledž iz Londona.

Među industrijskim partnerima nalaze se vodeće kompanije kao što su: "wiseSense", "Weiss Robotics" i "MyOmega System Tehnology" iz Njemačke i "Zucchetti Centro Sistemi" iz Italije.

Oko 60% sredstava za globalna istraživanja i razvoj, u kompaniji "Ericsson", investirana su u Evropu, a 15.000, od ukupnih 25.000 zaposlenih u istraživanju i razvoju, radi u Evropi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Energija, Industrija

Tender banjalučkog Vodovoda za solarne elektrane zbunio ponuđače

Banjalučki Vodovod je poništio tender za nabavku četiri solarne elektrane vrijedne 1,4 mil KM zato što su uslovi u tenderskoj dokumentaciji bili zbunjujući za potencijalne ponuđače. Javna nabavka je bila raspisana u novembru prošle godine sa ciljem da ovo preduzeće samostalno proizvodi struju za vlastite potrebe, a višak prodaje. Taj plan je bar za sada stavljen na čekanje, jer je nakon skoro pola godine od raspisivanja tendera tek

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.