NavMenu

U toku nezavisna bakteriološka analiza proizvoda "Munchmallow" fabrike Jaffa AD Crvenka: Potrošači na prvom mjestu

Izvor: Pristop BH Utorak, 17.07.2007. 16:23
Komentari
Podeli

U toku je nezavisna ekspertska bakteriološka analiza uzorka sporne isporuke proizvoda „Munchmallow classic“, koja je u petak, 13.7.2007. godine povučena iz prodaje u Sloveniji, a potom i u Hrvatskoj i BiH. Riječ je o jednoj paleti ovog popularnog proizvoda fabrike JAFFA AD Crvenka, u pakovanju od 105 g, namijenjenoj slovenačkom tržištu, sa rokom upotrebe do 2. januara 2008. godine, koja je zadržana na bakteriološkoj kontroli pod pretpostavkom da sadrži bakterije salmonele.

Jaffa AD Crvenka ima poslovnu tradiciju dužu od 30 godina, izvozi u Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Sloveniju, Makedoniju, Mađarsku, SAD, Australiju, Kanadu, Švedsku, Austriju, Italiju, Njemačku i Švicarsku. Svih ovih decenija, ni na jednom od Jaffinih tržišta nikada se nije postavljalo pitanje ispravnosti proizvoda. O tome svjedoči konstantan rast izvoza, posebno u zemlje bivše Jugoslavije.

Poslovna filozofija zasniva se na sljedećim principima: korištenje samo najkvalitetnijih sastojaka, upotreba najsavremenije tehnologije, i prevashodno, zadovoljstvo i zaštita potrošača. Proizvodnja u fabrici Jaffa AD Crvenka je potpuno sigurna i higijenski zaštićena, što je dokazao i sanitarni pregled proizvodnje, koji je u subotu, 14.7.2007. godine izvršio Sektor za sanitarni nadzor Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i socijalnu politiku Autonomne pokrajine Vojvodine Republike Srbije. Rezultati su pokazali, da je proizvodnja sasvim u skladu sa higijenskim standardima.

"Kvalitet proizvoda i zadovoljstvo potrošača su nam uvijek na prvom mjestu. O tome neosporno govori činjenica da su proizvodi Jaffa Crvenke, Jaffa keks i Munchmallow, prva dva konditorska proizvoda iz cijele Srbije po količini izvoza u Sloveniju i Hrvatsku. Sve faze procesa proizvodnje su detaljno razrađene, strogo kontrolisane i nadgledane od naše službe kontrole kvaliteta tako da ne postoji mogućnost da bilo kakva spoljna supstanca dospe u proizvod i ugrozi njegov kvalitet. Tome doprinose i kontinuirane redovne kontrole republičkih nadležnih institucija. Dosadašnjim pregledom uzoraka nije nađena salmonela, ni u proizvodu ni u sirovinama. Moram istaći da se uzorci svakodnevne proizvodnje svih naših proizvoda za šest mjeseci unazad čuvaju u prostoriji pod kontrolisanim uslovima. Uzorci sporne pošiljke proizvoda Munchmellow su odmah poslati i u nadležnu ekspertsku laboratoriju na superanalizu čije rezultate očekujemo u četvrtak", kaže Jelena Jurić, direktor proizvodnje Jaffa AD Crvenka.

Jaffa AD Crvenka jedna je od prvih fabrika u regionu koja je dobila međunarodne certifikate koji potvrđuju visokokvalitetnu i najmoderniju proizvodnju. Pored certifikovanog sistema HACCP-a i ISO 9001 (od strane Quality Austrija), koji je uveden 2004. godine, a ovih dana recertifikovan na naredne tri godine, Jaffa AD Crvenka ima ugovor i stalnu saradnju sa najvećim akreditovanim laboratorijama, koje konstantno kontrolišu zdravstvenu ispravnost kako gotovih proizvoda, tako i svih poluproizvoda i sirovina koje ulaze u proces proizvodnje. Pored toga vrši se i stalni nadzor mikrobiološke ispravnosti radnih površina, ruku i uniformi radnika, vode za pranje, vazduha iz proizvodnog pogona, pa čak i sa podova. Svi radnici koji rade u proizvodnji imaju redovne sanitarne preglede i obučeni su da sprovode sve propisane higijenske mjere.

Pjenasti kolač sa kakao preljevom Munchmallow proizvodi se od 1984. godine, i uvijek je bio besprijekoran. U skladu sa našom politikom kvaliteta, i potrebama potrošača, u fabriku je prošle godine investirano 18 miliona eura, izgrađena je nova proizvodna hala ukupne površine 12.000 m2. U okviru hale izgrađena je nova savremena proizvodna hala, magacini sirovina i ambalaže, magacini gotovih proizvoda, laboratorija, radionice i kancelarijski prostor.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Agro

Najveći maslinjak na Balkanu i najveća uljara u BiH u problemu - Puno posla, a niko neće da radi i pored odlične zarade

Najveći maslinjak na Balkanu prostire se na više od 500 tisuća kvadrata, a smješten je u Ljubuškom. Vlasnik, Dragan Mikulić, uz puno ulaganja, rada i truda, ovu priču pokrenuo je 2009. godine. Posla u maslinjaku ima tijekom cijele godine. Međutim, veliki problem je nedostatak radne snage, pa bi u budućnosti njegovo održavanje i opstanak mogli doći u pitanje. Maslinjak obitelji Mikulić u Ljubuškom najveći je na Balkanu. Prva maslina

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.