NavMenu

Vlasnik građevinskog preduzeća "Giprom" - Salih Šabović dobitnik međunarodnog priznanja

Izvor: Dnevni avaz Ponedjeljak, 02.07.2007. 09:57
Komentari
Podeli

Tuzlanski privrednik Salih Šabović, vlasnik i direktor građevinskog preduzeća "Giprom", ovogodišnji je dobitnik "Zvijezde za liderstvo i kvalitet" koju svake godine dodjeljuje Međunarodna liga za liderstvo i kvalitet iz Ženeve. Ovo prestižno priznanje vlasniku "Giproma" uručeno je na svečanoj ceremoniji u Moskvi u prisustvu predstavnika 130 zemalja, među kojima je bio i bh. ambasador Enver Halilović.

"Osjećam se polaskanim, tim prije što se "Giprom" godinama bori da u ovom zakonski neuređenom poslovnom ambijentu radi po zakonu i po pravilima poštene tržišne ekonomije. To jeste teško, posebno ako se zna da, naprimjer, od oko 450 građevinskih firmi u Tuzlanskom kantonu tek dvadesetak djeluje bez rada nacrno, a o drugim nezakonitostima da i ne govorimo" rekao je Šabović.

"Giprom" je osnovan 1990. kao preduzeće za građevinarstvo, visokogradnju i inžinjering. Ima 250 stalno zaposlenih radnika, dok se u sezoni taj broj kreće i do 350. Osim na nekoliko gradilišta u Tuzli, "Giprom" je angažiran i u Crnoj Gori i Njemačkoj.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

08.05.2024.  |  Građevina

Logistički centar Lidla u Lepenici koštaće 100 mil EUR?

Predstavnici kompanije Lidl će 23. maja svečano postaviti kamen temeljac za izgradnju prvog logističko-distributivnog centra njemačkog giganta u BiH. Riječ je o centru čija je gradnja praktično već počela na lokaciji Lepenica, između Sarajeva i Kiseljaka, o čemu je BiznisInfo.ba ranije pisao. Ono što je zanimljivo i što je nova informacija, jeste da će gradnja samo ovog objekta koštati čak 100 mil EUR. Riječ je o ključnom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.