NavMenu

Agencija za zapošljavanje mladih uskoro u Mostaru

Izvor: Dnevni list Subota, 23.06.2007. 13:18
Komentari
Podeli

Agencija za zapošljavanje mladih trebala bi uskoro početi s radom u Mostaru. Tu inicijativu pokrenulo je nekoliko mladih ljudi u suradnji s profesorom Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Vjekoslavom Domljanom. Prije šest dana održana je osnivačka skupština ovog neprofitnog udruženja građana, na kojoj je Teo Balić izabran za izvršnog direktora Agencije, a Katarina Buljan i Amer Bahtijar su zamjenici. Predsjednik upravnog odbora je prof. dr. Vjekoslav Domljan.

Aktivni posrednici

"Što se tiče zapošljavanja, smatramo da su zavodi za zapošljavanje statični. Namjeravamo uspostavljati kontakte s poslodavcima i biti aktivni posrednici između poslodavca i mladih koji traže poslove", kazao je Balić. Istaknuo je da su dosad imali neke sastanke s poslodavcima te da su oni otvoreni za suradnju. "Bili su oduševljeni tom idejom, pogotovo jer im svima treba mladog obrazovanog kadra", kazao je Balić dodavši da su zasad fokusirani na pronalaženje prostora u kojem će djelovati i potragom za sredstvima za funkcioniranje. No, kazao je da bi sljedeći tjedan trebali dobiti papire o registraciji i tek tada će moći krenuti s konkretnijim aktivnostima. Ideja o osnivanju omladinske agencije koja bi se bavila problemima zapošljavanja mladih, nastala je u okviru pilot faze projekta "Mladi i zapošljavanje". Ovo je druga agencija ovakve vrste u BiH, a počekom juna 2007. godine ovakva agencija je osnovana u Trebinju.

Povećanje zaposlenosti

Ipak, najnoviji podaci Agencije za rad i zapošljavanje BiH od siječnja do svibnja 2007. godine pokazuju da je preko zavoda i službi za zapošljavanje u BiH zaposleno 32.840 osoba, što u odnosu na isto razdoblje 2006. godine predstavlja povećanje za 9.794 osobe ili 42,49 %. U travnju 2007. godine u BiH je bilo 658.058 zaposlenih, a njih 256.053 bile su žene. Prema riječima direktora te agencije Huse Sarića, krajem svibnja na evidencijama službi za zapošljavanje bile su prijavljene 529.733 osobe, što u odnosu na kraj travnja predstavlja smanjenje za 3.101 osobu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.