NavMenu

Put Foča-Šćepan Polje do početka turističke sezone

Izvor: eKapija Srijeda, 22.04.2015. 15:32
Komentari
Podeli
Obnova magistralnog puta Foča-Šćepan Polje odvija se po planu, proširuju su najkritičniji dijelovi i krivine, a dionica puta od kampa Bastasi do granice sa Crnom Gorom, u dužini od pet kilometara, kojoj je dat prioritet, biće sanirana do početka turističke sezone, prenosi portal 058.ba.

Nepunih mjesec dana više od dvadesetak radnika i mehanizacija preduzeća Srbinjeputevi konstantno na terenu rade na sanaciji puta Foča-Šćepan Polje. Prioritet je za početak dat donici od granice sa Crnom Gorom do kampa Bastasi.

Vrijednost prve faze radova je oko 620.000 KM, a u preduzeću Srbinjeputevi kažu da će radove završiti prije zadatog roka.

- Trenutno su u toku zemljani radovi, ispravljanje krivina, izrada novih propusta, proširenje postojećih, pojedini dijelovi puta proširuju se u dužini od jedan do dva metra, zavisno od potrebe, uglavnom puta komunikacija se sanira, ostaju odbojne ograde i na kraju asfaltiranje. JP "Putevi RS" su nam dali 60 dana kao rok za završetak radova, mi ćemo završiti prije tog roka - rekao je Nedeljko Pavlović, direktor Srbinjeputeva.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić ističe da je ovaj putni pravac prioritet za opštinu Foča i dodaje da je od velike važnosti što će radovi biti završeni do početka turističke sezone.

– Mnogo posla je urađeno, mnoge krivine su ispravljene, taj put mnogo bolje izgleda. Pet kilometara biće završeno do početka turističke sezone, što je najvažnije i što je i cilj projekta. Biće to jedno dobro rješenje, dok ne dođemo do trajnog rješenja - rekao je Mašić.


Trajno rješenje za put prema Šćepan Polju treba da ponudi glavni projekat koji je Ministarstvo saobraćaja usaglasilo sa Evropskom komisijom za izradu glavnog projekta Foča-Hum sa međudržavnim mostom i izradu studijske dokumentacije za poboljšanje puta Sarajevo – Foča. Izrada projektne dokumentacije je u toku, a rok za završetak je 24 mjeseca.

Za izradu projektne dokumentacije obezbijeđeno je 1,7 mil EUR, a izgradnja puta, prema dosadašnjim procjenama, koštaće oko 62 mil EUR, prenio je portal "058".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.