NavMenu

Novi posao vrijedan 70 mil KM - "Euro-Asfalt" gradi dionicu autoputa u Crnoj Gori

Izvor: Klix Utorak, 31.03.2015. 16:03
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Bosanskohercegovačka građevinska kompanija "Euro-Asfalt" gradiće jednu dionicu autoputa u Crnoj Gori, ekskluzivno je potvrđeno za Klix.ba.

Crna Gora je jedina zemlja na Balkanu koja nema autoput. To bi se moglo promjeniti za četiri godine, kada bi trebala biti završena prva dionica autoputa Bar - Boljari, od Smokovca do Mateševa. Ova dionica vrijedna je 809 mil EUR.

Prvi autoput u Crnoj Gori gradiće kineske kompanije, dok će kineska Exim banka osigurati kreditna sredstva.

"Euro-Asfalt" će učestvovati u ovom projektu kao podizvođač, a vrijednost radova koje će izvoditi procjenjuje se na oko 70 mil KM. U narednih mjesec dana trebalo bi i zvanično da bude potpisan ugovor, te objavljeni svi detalji ovog angažmana.


Ovo je veliki uspjeh ne samo za "Euro-Asfalt", već za cjelokupno građevinarstvo u BiH. Posebno je značajno da će radovi početi u vrijeme kada se završava niz projekata na autoputu u BiH. Tako će "Euro-Asfalt", kao jedna od najvećih naših firmi u sektoru niskogradnje, na tržištu Crne Gore uposliti ljudstvo i mašineriju, ali i nastaviti kontinuiran razvoj i poboljšavanje vlastitih referenci.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.