NavMenu

BiH se odriče Sutorine?

Izvor: eKapija Petak, 07.11.2014. 12:14
Komentari
Podeli
Herceg NoviHerceg Novi
Savjet ministara BiH je na jučerašnjoj sjednici utvrdio Prijedlog ugovora o državnoj granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, kojim se definiše državna granica koja će na terenu biti obilježena u roku od tri godine od stupanja na snagu ovog ugovora, prenosi RTRS.

Prema ugovoru, državna granica se proteže od tromeđe Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije na sjevernom dijelu, do tromeđe Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske na južnom dijelu, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

- Dvije države na ovaj način, poštujući suverenitet i teritorijalni integritet, unapređuju bilateralne odnose, ispunjavaju obaveze preuzete Poveljom Ujedinjenih nacija i šalju pozitivnu poruku zemljama u regiji, evropskim i globalnim partnerima o spremnosti Bosne i Hercegovine i Crne Gore da sporazumno urede preostala otvorena pitanja - stoji u saopštenju.

Savjet ministara jučerašnjim Prijedlogom ugovora pred parlamentarce budućeg saziva stavlja odluku o dijelu jadranske obale u dužini od sedam km u mjestu Sutorina.

- Komisija za granice i eksperti radili su na utvrđivanju granice između Bosne i Hercegovine i Crne Gore i za njih nije bilo ništa sporno sem jednog dijela gdje je odlučeno da ona ide potokom. Oni su Savjetu ministara BiH predložili da verifikuje granicu između BiH i Crne Gore. Čuo sam proteklih dana kako neki otvaraju neka pitanja kao sporna - rekao je Sredoja Nović, ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine.


Ministarstvo civilnih poslova dostaviće prijedlog ugovora Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a potom i na konačnu ratifikaciju novom sazivu Parlamentarne skupštine BiH, prenio je RTRS.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina, Finansije

Stiže novac za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću - Potpisan kreditni aranžman sa Razvojnom bankom FBiH

U prostorijama Razvojne banke FBIH, danas je potpisan Ugovor sa Terminalima Federacije za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću, čime se otvara novo poglavlje u modernizaciji ključnih energetskih objekata u Federaciji BiH. Terminal Bihać, koji obuhvata pet vertikalnih rezervoara za skladištenje naftnih derivata, suočio se s izazovima zastarjelosti i oštećenjima, što je 2010. godine dovelo do prestanka rada

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.