NavMenu

Uskoro početak radova na novoj dionici puta Gacko-Foča

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.11.2023. 13:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/district1)Ilustracija
U skladu sa prostornim planom Republike Srpske 2025. godine, prema kojem je planirana izgradnja putne komunikacije od Višegrada ka Trebinju, dionica Gacko – Foča je vrlo važna dionica koja trenutno predstavlja najkritičniji dio pravca koji spaja Hercegovinu.

Karakteristika postojećeg puta jeste veliki broj deformacija kolovoza, uske saobraćajne trake, te mala preglednost i mogućnost preticanja usljed velike horizontalne zakrivljenosti trase. Cilj ovog projekta jeste da se predmetna dionica projektuje i gradi kako bi se postigle karakteristike koje će odgovarati nivou glavne putne arterije istočnog dijela Republike Srpske.

Govoreći o izvođenju radova i projektovanja za izgradnju nove trase puta Gacko-Foča, poddionica Tjentište-Brod na Drini i mosta preko rijeke Drine, Milan Dakić je naveo da je, prema idejnom rješenju, nova trasa dugačka 12 kilometara sa novim mostom preko rijeke Drine u dužini od 400 metara i novim mostom preko rijeke Sutjeske u dužini od 100 metara.

- Ugovorena vrijednost radova je oko 36 mil KM. Ugovoreni rok za projektovanje je 120 kalendarskih dana i 36 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. Prema ugovoru ključ u ruke, izvođač je pri kraju sa izradom projektno-tehničke dokumentacije. Po izradi revizije i naše saglasnosti na projekat, izvođač je spreman u punom kapacitetu sa ljudstvom i sredstvima za otpočinjanje radova - naglasio je Dakić, prenosi Trebinje Danas.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.09.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Njemačka kompanija Irion u Sarajevu planira fabriku autodijelova

Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) je ostvarila saradnju sa njemačkom kompanijom Irion GmbH koja namjerava otvoriti fabriku na području Općine Novi Grad Sarajevo i koja bi se bavila proizvodnjom auto-dijelova za poznate svjetske brendove. Predstavnice FIPA-e Dika Mustafić-Cokoja, Nina Pobrić i Sevda Valjevčić su za investitore organizovale sastanak u Općini Novi Grad Sarajevo sa ciljem upoznavanja o poslovnom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.