NavMenu

EIB daje 5 mil EUR granta za dionicu Počitelj-Zvirovići

Izvor: eKapija Petak, 11.02.2022. 11:10
Komentari
Podeli
(Foto: Autoceste FBiH)
Vlada FBiH je u četvrtak, 10. febraura, donijela Odluku o davanju saglasnosti za prihvatanje granta za tehničku pomoć Evropske investicijske banke za poddionica Počitelj - Zvirovići, saopšteno je iz Vlade FBiH.

Ovom odlukom Federacija BiH prihvata grant od 5 mil EUR za ovaj projekt, po Sporazumu o grantu za tehničku pomoć zaključenim između Bosne i Hercegovine, Evropske investicijske banke (EIB) i Autocesta FBiH.

Vlada potvrđuje da je dokumentacija prihvatljiva za FBiH, a posebno zaključeni Sporazum o grantu za tehničku pomoć između BiH, EIB-a i Autocesta FBiH.

Za realizaciju Odluke i izvješćivanje o provedbi zaduženi su Federalno ministarstvo financija i i JP Autoceste FBiH. U razdoblju provedbe ovog projekta, u Proračunu FBiH nije potrebno osigurati financijska sredstva za dodatno sufinanciranje.

Data je i suglasnost za zaključivanje Supsidijarnog sporazuma između BiH i FBiH, te Sporazuma o podgrantu između FBiH i JP Autocesta FBiH, a za njihovo potpisivanje ovlaštena je federalna ministrica financija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Energija

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK) odbili su, na današnjoj sjednici, kako je neslužbeno potvrđeno za portal Avaz, dati saglasnost na zahtjev JP Elektroprivreda BiH za korekciju cijena električne energije za kategorije domaćinstva i ostala potrošnja. Odluka je donesena jednoglasno, a prethodila joj je temeljita analiza stručnih službi FERK-a. Iz FERK-a će o obrazloženju ove odluke svakako izvijestiti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.