NavMenu

Tokom Mundijala stranci u Rusiji potrošili oko 1,5 mlrd USD

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 18.07.2018. 13:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Bplanet/shutterstock.com)Ilustracija
Prema podacima ruske Sberbanke, stranci koji su posjetili Rusiju tokom održavanja Mundijala potrošili su blizu 1,5 milijardi dolara.

Prošle godine tokom FIFA Kupa konfederacija 2017. godine, koji je takođe održan u Rusiji, stranci su potrošili blizu 700 mil USD.

U poznatoj Ulici Nikolskaya u Moskvi, koja vodi do Crvenog trga, a koja je redovno okupljalište stranih turista, prodaja je porasla za čak tri puta u odnose na period prije početka Mundijala, dostigavši tako 4 mil USD.

Podaci Sberbanke ne uključuju ulaznice i troškove hotelskog smještaja.


Procijenjuje se da je u ruskim gradovima koji su bili domaćini utakmica SP-a broj stranih turista tokom turnira porastao za 15%, a broj domaćih turista za 20 do 25 posto.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji, 21. izdanje Svjetskog fudbalskog prvenstva, igralo se od 14. juna do 15. jula 2018. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

10.05.2024.  |  Industrija, Građevina

U pogon puštena nova tvornica KS Aluminium u Širokom Brijegu

U industrijskoj zoni u Knešpolju kod Širokoga Brijega u četvrtak je svečano u pogon puštena velebna tvornica KS Aluminium. Riječ je o modernoj, visokotehnološkoj europskoj tvrtki čija je temeljna djelatnost usredotočena na proizvodnju aluminijskih i PVC vrata i prozora, profila i drugih proizvoda od aluminija i PVC-a te projektiranje aluminijskih sustava, površinsku zaštitu aluminija te strojnu obradu aluminija i PVC-a. Vlasnici

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.