NavMenu

Prvi simpozij infektologa BiH i Hrvatske od 29. do 31. maja u Tuzli

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 26.05.2014. 10:15
Komentari
Podeli

Prvi simpozij infektologa Bosne i Hercegovine i Hrvatske s međunarodnim sudjelovanjem održat će se od 29. do 31. maja 2014. godine u Tuzli, javlja RTV "Slon".

Simpozij će biti održan u organizaciji Asocijacije infektologa Bosne i Hercegovine i Hrvatskog društva za infektivne bolesti, uz suorganizaciju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla i Ljekarske komore TK, a pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva zdravstva.

Glavne teme simpozija su "Infekcija u trudnoći", "Sepse" i "Novosti u infektologiji". Predavači na simpoziju će biti eminentni stručnjaci iz oblasti infektologije iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Crne Gore, Turske, i Bosne i Hercegovine. Programom je predviđeno 27 pozvanih predavanja i 25 poster sesija, a u okviru prvog dana simpozija održaće se i okrugli sto na temu "Infektivne bolesti u vanrednim uslovima".

Cilj simpozija je da se napravi prezentacija rezultata najnovijih istraživanja, prikažu najsvježija iskustva iz prakse i otvore novi putevi za integraciju različitih pristupa i terapijskih procedura.

Svečano otvaranje simpozija bit će održano u četvrtak, 29. maja u 20 sati u Kristalnoj dvorani hotela "Tuzla" u Tuzli.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina

Lidl počeo gradnju još jednog prodajnog objekta u BiH

Njemački lanac trgovina Lidl počeo je s gradnjom još jednog objekta u Bosni i Hercegovini – i to u Mostaru, piše BiznisInfo.ba. Ovo pokazuje da Lidl ubrzava proces izgradnje objekata i ulaska na naše tržište. Već je u izgradnju niz objekata u nekoliko bh. gradova, ali i distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva. Objekat u Mostaru trebao bi biti završen od 15. novembra ove godine. Izvođač radova je firme Herc Gradnja iz Bileće.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.