NavMenu

Razvojna agencija USK kandidovala 10 projekata u okviru IPA prekogranične saradnje BiH i Hrvatske

Izvor: eKapija Petak, 08.11.2013. 10:42
Komentari
Podeli

Na poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru IPA prekogranične saradnje, Razvojna agencija Unsko-sansko kantona (RAUSK) je u suradnji sa projektnim partnerima iz Hrvatske i BiH kandidovala 10 projektnih prijedloga, objavljeno je na sajtu RAUSK.

Prioriteti poziva su bili formiranje zajedničkog ekonomskog prostora između Hrvatske i BiH, te povećanje kvaliteta života u pograničnom području. RAUSK je radila na izradi projektnih prijedloga u suradnji sa partnerima iz Zagrebačke županije, Dubrovačko-neretvanske županije, Zadarske županije, Karlovačke županije, Splitsko-dalmatinske županije, Šibensko-kninske županije, Ličko-senjske županije, i Sisačko-moslavačke županije, te sa partnerima iz četiri kantona u Federaciji BiH.

RAUSK je kandidovala projekte za razvoj zajedničke turističke ponude, razvoj poduzetništva u pograničnom području, te zaštitu prirode i okoliša. Prosječna vrijednost jednog projektnog prijedloga je 400.000 EUR, i to po 200.000 EUR sa obje strane.

Uključujući 10 navedenih projektnih prijedloga, RAUSK čeka rezultate za 15 kandidiranih projektnih prijedloga prema domaćim i stranim pozivima, a uskoro očekujemo prve rezultate za neke od kandidiranih projekata.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.