NavMenu

"Sarajevo City Center" biće otvoren krajem novembra 2013.

Izvor: eKapija Petak, 11.10.2013. 12:07
Komentari
Podeli

(Foto: Sarajevocitycenter.com)
"Sarajevo City Center" na Marijin-Dvoru trebalo bi da otvori vrata šoping centra krajem novembra ove godine, potvrdio je za "Klix.ba" direktor "Al Shiddi International" Adnan Kapo.

- Otvaranje ovog centra je planirano za kraj novembra ove godine, te se nadamo da nećemo imati nikakvih poteškoća izazvanih vremenskim neprilikama i drugim okolnostima koje nisu pod našom kontrolom. Nakon otvaranja šoping centra, nastavlja se druga faza gradnje, u koju spadaju business centar i hotel sa 5 zvjezdica. To bi trebalo biti završeno do ljeta iduće godine, pod uslovom da sve ide prema predviđenom planu - rekao je Kapo.

Dodaje kako će šoping centar imati prizemlje, četiri sprata iznad zemlje i etažu (-1).

- Sadržaj će biti jedinstven i takav sadržaj trenutno nema nijedan drugi centar u Bosni i Hercegovini, a vjerovatno i u cijeloj regiji. Pored međunarodnih brendova kada je riječ o garderobi, koji će prvi put imati svoju prodaju u Sarajevu, tu je i jedinstven zabavni park, zatim neki novi brendovi iz Turske kada je riječ o gastronomiji - navodi Kapo.

Već je, kaže, iznajmljeno blizu 90% ukupnog prostora i ostao je samo manji dio koji je slobodan.

- Poznata međunarodna grupacija "Inditex" dolazi sa svojih pet poznatih radnji ("Zara", "Stradivarius", "Massimo Dutti", "Pull & Bear" i "Bershka"), zatim zabavni park "Play Land", na oko 4.000 metara kvadratnih, gdje će biti sadržaji za zabavu za sve generacije. Tu će biti i drugi brendovi koji su već zastupljeni u Sarajevu, ali zbog atraktivnosti žele otvoriti radnje i u SCC-u. Centar će imati najveći medija ekran u regiji na više od 1.000 m2, kao i druge sadržaje koji će biti dio cijelog koncepta - dodaje.

Također, SCC će raspolagati sa blizu 1.000 parking mjesta na četiri podzemne etaže sa jedinstvenim dizajnom, koji će biti iznenađenje za građane. Parking će biti otvoren 24 sata, ali još uvijek nije određena cijena parking prostora.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro, Turizam, sport, kultura, Zdravstvo

Nutricionistkinja Novaka Đokovića o tome šta treba jesti prije, a šta poslije treninga

Ishrana na bazi namirnica biljnog porekla sve je popularnija među sportistima. Zagovara je i nutricionistkinja Nevena Veselinović, koja stoji iza koncepta Veganluk i, između ostalih, savjetuje Novaka Đokovića. 
Teniser se 2010. odrekao glutena, mliječnih proizvoda i rafinisanog šećera, a smanjio je i unos crvenog mesa. Danas konzumira isključivo hranu biljnog porekla, pa se tako na njegovom meniju nalazi puno voća, žitarice,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.