NavMenu

Završen fekalni kolektor na prečistaču otpadnih voda u Bijeljini

Izvor: eKapija Utorak, 10.09.2013. 15:33
Komentari
Podeli

(Foto: Sobijeljina.org)

Na gradilištu magistralnog fekalnog kolektora pored kanala Dašnica juče je obilježen završetak radova na izgradnji ovog kolektora, jednog od najvažnijih dijelova kanalizacionog sistema u Bijeljini.

Magistralni vod je dug 6,78 kilometara, profila cijevi 1.100 milimetara, podužnog nagiba 6,5 centimetara na 100 metara. Vrijednost radova je 2,4 miliona evra, obezbijeđenih iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj. Preduzeće "Higra" iz Bijeljine, koje je izvodilo radove, je završilo posao 45 dana prije ugovorenog roka i nije bilo većih primjedbi na kvalitet radova, uprkos složenosti poduhvata, saopšteno je na gradskom sajtu.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je istakao da je izgradnja magistralnog voda bila jedan od osnovnih preduslova da, nakon završetka sistema za prečišćavanje otpadnih voda, kanalizacija u Bijeljini bude stavljena u punu funkciju.

- Za nekoliko dana donatori i kreditori treba da dostave odobrenje za promjenu izvođača radova na izgradnji prečistača otpadnih voda. Umjesto turske kompanije "Mas Aritma" koja za osam mjeseci nije započela posao, izgradnja prečistača je ponuđena drugoplasiranom ponuđaču na međunarodnom tenderu – austrijskoj kompaniji "Vabag".

Gradonačelnik Mićić je podsjetio i da je vrijednost čitavog projekta izgradnje kanalizacije u Bijeljini oko 41 mil EUR, od čega je samo 12 mil EUR kreditnih sredstava, a ostatak je obezbijeđen iz donacija ili budžeta Grada.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro, Turizam, sport, kultura, Zdravstvo

Nutricionistkinja Novaka Đokovića o tome šta treba jesti prije, a šta poslije treninga

Ishrana na bazi namirnica biljnog porekla sve je popularnija među sportistima. Zagovara je i nutricionistkinja Nevena Veselinović, koja stoji iza koncepta Veganluk i, između ostalih, savjetuje Novaka Đokovića. 
Teniser se 2010. odrekao glutena, mliječnih proizvoda i rafinisanog šećera, a smanjio je i unos crvenog mesa. Danas konzumira isključivo hranu biljnog porekla, pa se tako na njegovom meniju nalazi puno voća, žitarice,

28.04.2024.  |  Vijesti

Grčka produžava radnu sedmicu na šest dana

28.04.2024.  |  Vijesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.