NavMenu

"Vita 34" poklanja 10 godina pohranjivanja matičnih ćelija - Evropski brend stigao i u BiH

Izvor: eKapija Subota, 15.06.2013. 13:11
Komentari
Podeli

"Vita 34" je evropski brend za pohranjivanje matičnih ćelija, a nedavno je i roditeljima iz Bosne i Hercegovine omogućeno čuvanje matičnih ćelija u ovoj banci. Vita 34 je prva porodična banka matičnih ćelija u Evropi, sa jedinstvenom uslugom pohranjivanja matičnih ćelija na pola stoljeća. Laboratorija se nalazi u Njemačkoj u sklopu biomedicinskog centra "Biocity Leipzig".

-Metoda pohranjivanja koju koristimo je višestruko skuplja, ali zbog budućeg potencijala čuvaju se cjelokupna krv, a samim tim i svi tipovi matičnih ćelija iz krvi, pa čak i oni koje još uvijek nisu pronašli. Druge banke izdvajaju samo jedan tip matičnih ćelija iz pupčane krvi, a time gube mogućnost liječenja nekrvnih oboljenja i korištenja ostalih tipova ćelija. "Vita 34" se razlikuje i po jedinstvenim dozvolama koje posjeduje. Kako bi se uzorak nesmetano mogao upotrijebiti u bilo kojoj klinici u svijetu, potrebne su dozvole za primjenu. "Vita 34" je jedina porodična banka koja posjeduje Paul Ehrlich dozvolu, kako za autologne (sopstvene), tako i za alogene (za bliže srodnike) transplantacije - kažu iz "Vite".

Mobilni transplantacioni tim je još jedan besplatan servis "Vite 34". Radi se o timu stručnjaka koji u slučaju potrebe za tretmanom, u kombiju opremljenom kao mini laboratorija ide na lice mjesta u kliniku u kojoj će se raditi liječenje, te priprema uzorak za upotrebu.

- Vita 34 je jedina banka u Evropi koja je ispunila stroge uslove za pohranjivanje matičnih ćelija na pola stoljeća. Roditelji koji se odluče za pohranjivanje matičnih ćelija svoga djeteta u našoj banci, mogu odabrati čuvanje matičnih ćelija na 20, 30, 40 ili 50 godina - navode iz "Vite".

- Kako bi olakšali roditeljima čuvanja matičnih ćelija, poklanjamo 10 godina dodatnog pohranjivanja. Svim roditeljima koji potpišu ugovor sa našom bankom u periodu od 15. juna do 15. avgusta 2013, poklanjamo 10 godina pohranjivanja matičnih ćelija! Za cijenu paketa Klasik dobijate Paket +30, za cijenu Paketa +30 dobijate Paket +40, a za cijenu Paketa +40 dobijate Paket+50 - dodaju iz "Vite".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.