NavMenu

"Vita 34" poklanja 10 godina pohranjivanja matičnih ćelija - Evropski brend stigao i u BiH

Izvor: eKapija Subota, 15.06.2013. 13:11
Komentari
Podeli

"Vita 34" je evropski brend za pohranjivanje matičnih ćelija, a nedavno je i roditeljima iz Bosne i Hercegovine omogućeno čuvanje matičnih ćelija u ovoj banci. Vita 34 je prva porodična banka matičnih ćelija u Evropi, sa jedinstvenom uslugom pohranjivanja matičnih ćelija na pola stoljeća. Laboratorija se nalazi u Njemačkoj u sklopu biomedicinskog centra "Biocity Leipzig".

-Metoda pohranjivanja koju koristimo je višestruko skuplja, ali zbog budućeg potencijala čuvaju se cjelokupna krv, a samim tim i svi tipovi matičnih ćelija iz krvi, pa čak i oni koje još uvijek nisu pronašli. Druge banke izdvajaju samo jedan tip matičnih ćelija iz pupčane krvi, a time gube mogućnost liječenja nekrvnih oboljenja i korištenja ostalih tipova ćelija. "Vita 34" se razlikuje i po jedinstvenim dozvolama koje posjeduje. Kako bi se uzorak nesmetano mogao upotrijebiti u bilo kojoj klinici u svijetu, potrebne su dozvole za primjenu. "Vita 34" je jedina porodična banka koja posjeduje Paul Ehrlich dozvolu, kako za autologne (sopstvene), tako i za alogene (za bliže srodnike) transplantacije - kažu iz "Vite".

Mobilni transplantacioni tim je još jedan besplatan servis "Vite 34". Radi se o timu stručnjaka koji u slučaju potrebe za tretmanom, u kombiju opremljenom kao mini laboratorija ide na lice mjesta u kliniku u kojoj će se raditi liječenje, te priprema uzorak za upotrebu.

- Vita 34 je jedina banka u Evropi koja je ispunila stroge uslove za pohranjivanje matičnih ćelija na pola stoljeća. Roditelji koji se odluče za pohranjivanje matičnih ćelija svoga djeteta u našoj banci, mogu odabrati čuvanje matičnih ćelija na 20, 30, 40 ili 50 godina - navode iz "Vite".

- Kako bi olakšali roditeljima čuvanja matičnih ćelija, poklanjamo 10 godina dodatnog pohranjivanja. Svim roditeljima koji potpišu ugovor sa našom bankom u periodu od 15. juna do 15. avgusta 2013, poklanjamo 10 godina pohranjivanja matičnih ćelija! Za cijenu paketa Klasik dobijate Paket +30, za cijenu Paketa +30 dobijate Paket +40, a za cijenu Paketa +40 dobijate Paket+50 - dodaju iz "Vite".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Pozder: Tranzitni turizam šansa za Posavinu

Prilikom posjete Posavskom kantonu, federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder istakla je u Odžaku, na sastanku s kantonalnim ministrom prometa, veza i zaštite okoliša Perom Radićem, da se tokom maja očekuje usvajanje zakona o proglašenju zaštićenih područja Bara Tišina i Bara Starača. Ova područja, kako je istaknuto u saopštenju Federalnog ministarstva okoliša i turizma, predstavljaju veliko prirodno bogatstvo i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.