NavMenu

Sertifikat nagrada za višegodišnji trud Prijedora i Prijedorčana

Izvor: Nezavisne novine Petak, 14.06.2013. 10:13
Komentari
Podeli

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je da je dodjelom sertifikata za najpovoljniju destinaciju u regionu za investiciona ulaganja gradu Prijedoru, nagrađen višegodišnji trud i rad lokalne administracije.

On je na konferenciji za novinare istakao da je Administrativna služba grada preduzela niz aktivnosti kako bi grad postao privlačan investitorima i dobio sertifikat "Međunarodnog pečata kvaliteta".

Pavić je dodao da ga posebno raduje što je među 16 gradova iz BiH, Hrvatske, Makedonije i Srbije, koji su učestvovali u sertifikaciji, od kojih su osam dobili sertifikat, Prijedor ocijenjen najvećom ocjenom.

- Ovim sertifikatom jasno je upućena poruka potencijalnim investitorima da je Prijedor stabilna i sigurna destinacija, jer strani investitori svoj kapital ne želi ulagati u sredine koje su nepovoljne i nestabilne" istakao je Pavić i dodao da pohvale idu i na adresu tima koji je radio na sertifikaciji.

On je dodao da je sertifikat potvrdio da Prijedor ima jasno uređen ambijent za ulaganje, te da je investitorima skraćen put za ulaganje.

Pavić je rekao da gradovi dobitnici nisu lako došli do sertifikata, jer su morali ispuniti strogih 12 kriterijuma i 183 podkriterijuma koje su sastavili investitori.

On je naglasio da se Prijedor u vremenu ekonomske, finansijske i moralne krize drži svog programa, u kojem se prioritet daje jačanju ekonomije i većem zapošljavanju.

- Proces sertifikacije samo je početak dalje promocije Prijedora, koji će se predstavljati kao konkurentan grad sa svim povoljnostima i prednostima koje su samim procesom ovjere "Međunarodnog pečata" i prepoznate - rekao je Pavić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.