NavMenu

"Nestle" podržao kampanju protiv bacanja hrane

Izvor: eKapija Subota, 08.06.2013. 09:02
Komentari
Podeli

Kompanija "Nestlé" proslavila je ovogodišnji Svjetski dan zaštite životne sredine učestvovanjem u kampanji "Misli.Jedi.Uštedi" (Think.Eat.Save) kako bi se spriječilo nepotrebno bacanje hrane, saopšteno je iz te kompanije.

Kampanja koju je pokrenuo program Ujedinjenih nacija za životnu sredinu, UN organizacije za hranu i poljoprivredu (FAO) i organizacije za recikliranje WRAP, je osmišljena da podstakne ljude da postanu svjesni uticaja njihovog izbora hrane na životnu sredinu i da im omogući da donose odluke na osnovu informacija koje posjeduju.

Prema podacima UN organizacije za hranu i poljoprivredu, trećina hrane koja se proizvede u svijetu se baci ili propadne svake godine. U isto vrijeme, svaka šesta osoba na svijetu odlazi na spavanje gladna, dok svakog dana više od 20.000 djece mlađe od pet godina umre od gladi.

Kako je navedeno u saopštenju, "Nestlé" ulaže napore da se izbegne rasipanje hrane od samog osnivanja kompanije, više od 140 godina, pretvarajući kvarljive sirovine, kao što su mlijeko, zrno kafe i kakao, u bezbjedne proizvode sa dodatnom vrijednošću.

- U proteklih deset godina smo skoro prepolovili količinu otpada po kilogramu proizvoda proizvedenog u našim fabrikama. Zalažemo se za dalje smanjenje otpadne hrane duž čitavog proizvodnog lanca, od njive do potrošača i šire, kao i za podizanje svijesti o tome da se prava vrijednost hrane često ne odražava na njegovu cijenu- izjavio je Paskal Grevrat, direktor održivog razvoja i životne sredine u kompaniji "Nestlé".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina

Lidl počeo gradnju još jednog prodajnog objekta u BiH

Njemački lanac trgovina Lidl počeo je s gradnjom još jednog objekta u Bosni i Hercegovini – i to u Mostaru, piše BiznisInfo.ba. Ovo pokazuje da Lidl ubrzava proces izgradnje objekata i ulaska na naše tržište. Već je u izgradnju niz objekata u nekoliko bh. gradova, ali i distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva. Objekat u Mostaru trebao bi biti završen od 15. novembra ove godine. Izvođač radova je firme Herc Gradnja iz Bileće.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.