NavMenu

Umnožavanje matičnih ćelija ključ za dobru terapiju

Izvor: eKapija Nedjelja, 24.02.2013. 12:35
Komentari
Podeli

Naučnici iz Francuskog nacionalnog instituta za krv razvili su metodu umnožavanja matičnih ćelija iz krvi pupčane vrpce, pomoću koje se mogu dobiti veće količine potrebnih za terapijske svrhe, pišu "Nezavisne novine".

U studiji koju trenutno vodi prof. dr Zoran Ivanović i saradnici, kao i tim istraživača iz "Cryo-Save"-a, vodeće evrpske i svjetske porodične banke matičnih ćelija, utvrđeno je da prethodno umnožene matične ćelije mogu biti zamrznute na duži period i potom odmrznute bez negativnih posljedica po kvalitet, saopštio je "Cryo-Save".

- Studija Francuskog nacionalnog instituta za krv još jednom je potvrdila i dokazala ogromne prednosti tehnoglije "Cryo-Save"-a koji prije pohranjivanja izdvoji matične ćelije koje imaju terapeutski potencijal - kazao je Kenan Vrca, izvršni direktor za medicinske poslove u "Family Plus"-u, ekskluzivnom i ovlaštenom partneru "Cryo-Save"-a u BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina

Lidl počeo gradnju još jednog prodajnog objekta u BiH

Njemački lanac trgovina Lidl počeo je s gradnjom još jednog objekta u Bosni i Hercegovini – i to u Mostaru, piše BiznisInfo.ba. Ovo pokazuje da Lidl ubrzava proces izgradnje objekata i ulaska na naše tržište. Već je u izgradnju niz objekata u nekoliko bh. gradova, ali i distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva. Objekat u Mostaru trebao bi biti završen od 15. novembra ove godine. Izvođač radova je firme Herc Gradnja iz Bileće.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.