NavMenu

Bajić odlazi iz "Igokee" zbog pravila KS BiH?

Izvor: eKapija Utorak, 12.02.2013. 09:32
Komentari
Podeli

Dragan BajićDragan Bajić

Dragan Bajić, trener košarkaša "Igokee", najavio je da će otići sa klupe Aleksandrovčana ako Košarkaški savez BiH ne promijeni pravilo da svaka ekipa u Ligi 6 mora u petorci da ima igrača mlađeg od 21 godine, pišu "Nezavisne novine".

- Ako Košarkaški savez BiH ne promijeni tu odluku, po završetku ABA lige napuštam klub. Sada treniram jedan tim, a u aprilu, kada počne Liga 6, treniraću drugi i neću moći ravnopravno da se spremam za fajnal for, a ja kao svaki trener želim da osvojim ABA ligu. Ne mogu preći preko nekih stvari i ako Savez ne promijeni odluku, sigurno ću odstupiti sa klupe -rekao je Bajić.

Iako se u "Široki W:win"- u ne protive takvoj odluci i poštivaće je, strateg šampiona BiH Damir Vujanović slaže se da bi možda trebalo pronaći neki drugačiji modus za promociju mladih košarkaša.

- Takvo pravilo uvele su i neke druge zemlje, na primjer Hrvatska, još prije nekoliko godina, ali nikome to nije donijelo nikakav značajniji napredak. Zaštitom košarkaša određene starosne dobi nije se dobilo ništa dobro. U potpunosti razumijem nezadovoljstvo kolege Bajića i sasvim je opravdano, jer zaista je potrebno pronaći neki drugi modus kako bi se dala prilika za afirmaciju mladih. Trebe možda razmišljati o formiranju neke omladinske lige. "Širokom" nije problem sprovesti tu odluku, jer imamo jaku omladinsku školu, ali treba pronaći neki drugi način za afirmaciju mladih- smatra Vujanović.

Dragoljub Vidačić, trener sarajevske "Bosne", naglašava da u sportu treba da igraju najbolji.

-Znam da je izglasana takva odluka, neki je podržavaju, neki ne. Moje mišljenje je da svaki mladi igrač ako zaslužuje sigurno treba dobiti priliku i sigurno će mu je svaki trener dati ako je zaista kvalitetan košarkaš. Sa druge strane, ne znam kakav kompromis možemo postići po tom pitanju u ovom trenutku, jer je sezona u toku i ne znam da li može da se promeni bilo šta. Možda treba razmišljati o narednoj sezoni. Dakle, ja se, ako ne moram, ne bih izjašnjavao o tome da li to podržavam ili ne. Samo znam da je pravilo sporta da uvek treba da igraju oni najbolji- rekao je Vidačić.

Šef stručnog štaba "Mladosti" iz Mrkonjić Grada Goran Sladojević kaže da je od samog početka bio protiv takvog pravila.

- Mislim da takva odluka nije dobra za košarku, ali meni lično ne bi odgovaralo da se to pravilo promijeni, jer sam tako selektovao ekipu. U timu trenutno imam sedam igrača koji su 1993. godište Draška Kneževića, Ognjena Milekića, Obrada Tomića, Miloša Vidovića, Đorđa Aleksića, Stojana Radanovića i Milana Anđelića, tako da je meni svejedno hoće li biti mijenjano to pravilo. Ali, i dalje smatram da godine ne treba da budu presudne u izboru ko će da igra. To moraju da budu najbolji, bili oni mladi ili uslovno rečeno stari igrači- istakao je Sladojević.

Foto: www.pressrs.ba.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.