NavMenu

Bajić odlazi iz "Igokee" zbog pravila KS BiH?

Izvor: eKapija Utorak, 12.02.2013. 09:32
Komentari
Podeli

Dragan BajićDragan Bajić

Dragan Bajić, trener košarkaša "Igokee", najavio je da će otići sa klupe Aleksandrovčana ako Košarkaški savez BiH ne promijeni pravilo da svaka ekipa u Ligi 6 mora u petorci da ima igrača mlađeg od 21 godine, pišu "Nezavisne novine".

- Ako Košarkaški savez BiH ne promijeni tu odluku, po završetku ABA lige napuštam klub. Sada treniram jedan tim, a u aprilu, kada počne Liga 6, treniraću drugi i neću moći ravnopravno da se spremam za fajnal for, a ja kao svaki trener želim da osvojim ABA ligu. Ne mogu preći preko nekih stvari i ako Savez ne promijeni odluku, sigurno ću odstupiti sa klupe -rekao je Bajić.

Iako se u "Široki W:win"- u ne protive takvoj odluci i poštivaće je, strateg šampiona BiH Damir Vujanović slaže se da bi možda trebalo pronaći neki drugačiji modus za promociju mladih košarkaša.

- Takvo pravilo uvele su i neke druge zemlje, na primjer Hrvatska, još prije nekoliko godina, ali nikome to nije donijelo nikakav značajniji napredak. Zaštitom košarkaša određene starosne dobi nije se dobilo ništa dobro. U potpunosti razumijem nezadovoljstvo kolege Bajića i sasvim je opravdano, jer zaista je potrebno pronaći neki drugi modus kako bi se dala prilika za afirmaciju mladih. Trebe možda razmišljati o formiranju neke omladinske lige. "Širokom" nije problem sprovesti tu odluku, jer imamo jaku omladinsku školu, ali treba pronaći neki drugi način za afirmaciju mladih- smatra Vujanović.

Dragoljub Vidačić, trener sarajevske "Bosne", naglašava da u sportu treba da igraju najbolji.

-Znam da je izglasana takva odluka, neki je podržavaju, neki ne. Moje mišljenje je da svaki mladi igrač ako zaslužuje sigurno treba dobiti priliku i sigurno će mu je svaki trener dati ako je zaista kvalitetan košarkaš. Sa druge strane, ne znam kakav kompromis možemo postići po tom pitanju u ovom trenutku, jer je sezona u toku i ne znam da li može da se promeni bilo šta. Možda treba razmišljati o narednoj sezoni. Dakle, ja se, ako ne moram, ne bih izjašnjavao o tome da li to podržavam ili ne. Samo znam da je pravilo sporta da uvek treba da igraju oni najbolji- rekao je Vidačić.

Šef stručnog štaba "Mladosti" iz Mrkonjić Grada Goran Sladojević kaže da je od samog početka bio protiv takvog pravila.

- Mislim da takva odluka nije dobra za košarku, ali meni lično ne bi odgovaralo da se to pravilo promijeni, jer sam tako selektovao ekipu. U timu trenutno imam sedam igrača koji su 1993. godište Draška Kneževića, Ognjena Milekića, Obrada Tomića, Miloša Vidovića, Đorđa Aleksića, Stojana Radanovića i Milana Anđelića, tako da je meni svejedno hoće li biti mijenjano to pravilo. Ali, i dalje smatram da godine ne treba da budu presudne u izboru ko će da igra. To moraju da budu najbolji, bili oni mladi ili uslovno rečeno stari igrači- istakao je Sladojević.

Foto: www.pressrs.ba.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Pozder: Tranzitni turizam šansa za Posavinu

Prilikom posjete Posavskom kantonu, federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder istakla je u Odžaku, na sastanku s kantonalnim ministrom prometa, veza i zaštite okoliša Perom Radićem, da se tokom maja očekuje usvajanje zakona o proglašenju zaštićenih područja Bara Tišina i Bara Starača. Ova područja, kako je istaknuto u saopštenju Federalnog ministarstva okoliša i turizma, predstavljaju veliko prirodno bogatstvo i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.