NavMenu

U krugu Bolnice Sveti Vračevi u Bijeljini uskoro izgradnja hrama

Izvor: eKapija Četvrtak, 19.09.2024. 10:41
Komentari
Podeli
(Foto: GoogleMaps/Printscreen)
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić potpisao je juče u Banjaluci sa Njegovim preosveštenstvom episkopom zvorničko-tuzlanskim Fotijem ugovor o izgradnji srpskog pravoslavnog hrama u krugu Bolnice Sveti vračevi u Bijeljini.

Šeranić, koji je potpredsjednik Vlade Srpske, naglasio je da bi izgradnjom ovog vjerskog objekta bili stvoreni uslovi i za dodatni sadržaj s ciljem pružanja zdravstvene i socijalne zaštite parohijanima i ugroženim kategorijama stanovništva, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

S ciljem realizacije ovog investicionog projekta, Vlada Srpske prenosi pravo svojine na nepokretnosti bez naknade na Srpsku pravoslavnu crkvu, Eparhiju zvorničko-tuzlansku u Bijeljini, te potvrđuje da je projekat od posebnog interesa za lokalni ekonomski razvoj i unapređenje zdravstvene zaštite u ovoj lokalnoj zajednici.


Saradnja bijeljinske Bolnice Sveti vračevi sa Eparhijom zvorničko-tuzlanskom ima za cilj jačanje volonterskog rada i pružanje podrške građanima u prevenciji i unapređenju mentalnog zdravlja sa posebnim fokusom na socijalizaciju i resocijalizaciju osoba sa problemima zavisnosti.

Potpisivanju ugovora o realizaciji projekta "Izgradnja srpskog pravoslavnog hrama u krugu Bolnice Sveti vračevi Bijeljina" prisustvovali su generalni sekretar Vlade Republike Srpske Dalibor Panić i pravobranilac Srpske Milimir Govedarica.

Fotografije:
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.09.2024.  |  Građevina, Finansije

Čak 199 firmi u trci za 14,4 mil KM

Na javni poziv za dodjelu 14,4 mil KM podsticaja za direktna ulaganja prijavilo se 199 preduzeća iz Srpske, a ko će dobiti novac za nabavku savremene opreme biće poznato nakon što komisija analizira zaprimljenu dokumentaciju. U Ministarstvu privrede i preduzetništva RS kažu da su navedeni broj prijava zaprimili do 11. septembra, navodeći da podsticaji za direktna ulaganja za cilj imaju podsticanje tehnološkog napretka, unapređenje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.