NavMenu

Iz budžeta RS više od pola miliona maraka za infrastrukturno opremanje lokacije nove bolnice u Trebinju

Izvor: eKapija Petak, 13.09.2024. 09:20
Komentari
Podeli
Idejno rješenje nove bolnice Trebinje (Foto: Screenshot/YouTube)Idejno rješenje nove bolnice Trebinje

Vlada RS je saglasna da se Gradu Trebinje, iz budžeta Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite za 2024. godinu, isplati 525.510 KM sa PDV-om, za izvođenje radova na infrastrukturnom opremanju lokaliteta nove Bolnice u Trebinju (fekalna kanalizaciona mreža, kišna kanalizaciona mreža, te vodovodna mreža).

Vlada je na juče održanoj sjednici prihvatila Informaciju o potrebi obezbjeđenja finansijskih sredstava prema Sporazumu o obavezama i odgovornostima u procesu pripreme i implementacije Projekta "Izgradnja i opremanje novog objekta JZU Bolnice Trebinje".

Podsjećanja radi, Sporazumom kojim su regulisane obaveze i odgovornosti u procesu pripreme i implementacije projekta izgradnje i opremanja novog objekta JZU Bolnica Trebinje predviđeno je da će Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite obezbijediti finansijska sredstva do 50% iznosa za izvođenje radova na obezbjeđenju priključaka na komunalnu/javnu infrastrukturu, do granica građevinske parcele, za izgradnju nove bolnice, što podrazumijeva priključke na vodovod, fekalnu i oborinsku kanalizaciju, elektroenergetsku mrežu, itd.


Fotografije:
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.09.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Zgrada BHDCA u Banjaluci koštaće 13,7 mil KM

Za kupinu zgrade u kojoj bi trebalo da bude smješteno sjedište Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH (BHDCA) u Banjaluci biće izdvojeno 13,7 mil KM. Ova institucija u Banjaluci je smještena u iznajmljenim prostorijama i za te namjene su do sada potrošeni milioni KM, a o rješavanju podstanarskog statusa BHDCA se godinama priča, ali konkretnih rješenja do sada nije bilo. Posljednje informacije pokazuju da bi taj plan mogao biti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.