NavMenu

Ćurić, Šeranić: Izgradnjom nove bolnice i trebinjski Dom zdravlja dobija bolje uslove

Izvor: eKapija Utorak, 09.07.2024. 15:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Vereshchagin Dmitry/shutterstock.com)Ilustracija


Nakon izgradnje nove bolnice u Trebinju i primarna zdravstvena zaštita biće na višem nivou, a Dom zdravlja imati bolje uslove, pošto će biti prošireni kapaciteti za rad.

Rečeno je ovo nakon sastanka ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Alena Šeranića i gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića.

- Prvo moramo ispuniti pravno-formalne uslove, da se jasno naznači koji prostori su čiji u zgradi bivšeg medicinskog centra, gdje su sada i Bolnica i Dom zdravlja. Moramo vidjeti koje su potrebe Doma zdravlja, kako bi se sve potrebne službe primarne zdrastvene zaštite locirale u postojećem objektu. Biohemijski laboratorij, koji je sada u sastavu Bolnice, trebao bi ostati za potrebe Doma zdravlja i slično - naveo je Šeranić.

On je dodao da se razgovaralo i o mogućnosti da se na prostoru sadašnje bolnice, nakon preseljenja sekundarne zdravstvene zaštite u novi objekat, otvori dom za stare ili za palijativnu njegu.

Ministar Šeranić je pohvalio program koji provodi trebinjska gradska uprava kojim se sufinansira boravak člana porodice koja je u pratnji osobe koja se liječi u zdravstvenim centrima izvan Trebinja.


Gradonačelnik Mirko Ćurić je rekao da porodica Galeb, i nakon smrti Slobodana Galeba, nije odustala od projekta izgradnje objekta Centra za socijalni rad i najavio da će uskoro početi radovi.

- Grad je podnio zahtjev da se zgrada trenutne bolnice stavi na raspolaganje, za dom za stare ili nešto drugo od javnog interesa, ali da i ubuduće bude u funkciji. Uslovi za pružanje primarne i sekundarne zdravstvene zaštite će, nakon izgradnje novog objekta bolnice, biti na višem nivou - istakao je on.
Dom zdravlja Trebinje
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.07.2024.  |  Agro, Industrija, Građevina

Vlada RS odobrila 500.000 KM Našoj mljekari za izgradnju prerađivačkih kapaciteta (VIDEO)

Vlada RS je na sjednici u četvrtak donijela Odluku o odobravanju 500.000 КM Našoj mljekari Banjaluka, na ime ostvarivanja prava na podsticajna sredstva za unapređenje sektora mljekarstva kroz izgradnju prerađivačkih kapaciteta. Pokretanje sopstvene prerade mlijeka je jedan od imperativa koji već neko vrijeme zaokuplja jedan veći broj članova Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske. - Ovo Udruženje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.