NavMenu

Hrvatska više robe izvezla u BiH nego u Sloveniju

Izvor: biznisinfo.ba Ponedjeljak, 10.06.2024. 14:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock/Michaelvbg)Ilustracija
Najnoviji detaljniji podaci Državnog zavoda za statistiku Hrvatske pokazuju da izvoz iz te zemlje u Bosnu i Hercegovinu i dalje nastavlja snažno rasti.

Prema ovim podacima, BiH je u februaru po vrijednosti realiziranih poslova preskočila treće hrvatsko izvozno tržište Sloveniju.

Vrijednost izvoza u BiH sve se više približava brojkama koje se ostvaruje na drugom najvažnijem hrvatskom tržištu – Italiji.

U BiH je, naime, s porastom od više od 22% izvoz prešao 653 mil EUR, dok je na italijansko tržište plasirano roba u vrijednosti 682 mil EUR, izvijestio je Poslovni.hr.

Na prvom mjestu je i dalje Njemačka.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.07.2024.  |  Agro, Industrija

MCI iz Širokog Brijega postao većinski vlasnik čapljinskog Agroherca

Tvrtka MCI iz Širokog Brijega postala je većinski vlasnik čapljinske tvrtke Agroherc, a akvizicija je svečano proslavljena u vinariji Domano, koja je u vlasništvu MCI-ja. Ovo je za Čapljinski portal potvrdio vlasnik MCI-ja Miljenko Crnjac. - Agroherc je bio vlasništvo više lica, odnosno udio u tvrtki imalo je preko stotinu dioničara. Mi smo do sada otkupili od bivših vlasnika preko 90 posto dionica i tako postali većinski vlasnik -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.