NavMenu

Za podršku malim i srednjim preduzećima 12,5 mil KM

Izvor: eKapija Utorak, 11.06.2024. 12:28
Komentari
Podeli
Ilustarcija (Foto: Tony Stock/shutterstock.com)Ilustarcija

Vijeće ministara BiH dalo je juče saglasnost OPEC Fondu za međunarodni razvoj za realizaciju kreditne linije Raiffeisen banci BiH u skladu sa Sporazumom o unapređenju i zaštiti investicija između Bosne i Hercegovine i OPEC Fonda za međunarodni razvoj, saopšteno je iz Vijeća ministara.

Kako se navodi u saopštenju, OPEC Fond za međunarodni razvoj dodjeljuje kredit Raiffeisen banci BiH u iznosu od 12.500.000 EUR za podršku malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini.

Raiffeisen banka BiH, kao zajmoprimac, u potpunosti snosi rizik otplate kredita, rizik finansiranja u ciljnom sektoru i osigurava kreditoru sva potrebna pokrića i garancije za odobrenje kredita.


Obaveza davanja saglasnosti za investicije koje OPEC Fond za međunarodni razvoj sprovodi u Bosni i Hercegovini proističe iz člana III Sporazuma o unapređenju i zaštiti investicija između Bosne i Hercegovine i OPEC Fonda za međunarodni razvoj i nije vezana za zaduživanje Bosne i Hercegovine, niti za izdavanje suverenih državnih garancija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.07.2024.  |  Agro, Industrija, Građevina

Vlada RS odobrila 500.000 KM Našoj mljekari za izgradnju prerađivačkih kapaciteta (VIDEO)

Vlada RS je na sjednici u četvrtak donijela Odluku o odobravanju 500.000 КM Našoj mljekari Banjaluka, na ime ostvarivanja prava na podsticajna sredstva za unapređenje sektora mljekarstva kroz izgradnju prerađivačkih kapaciteta. Pokretanje sopstvene prerade mlijeka je jedan od imperativa koji već neko vrijeme zaokuplja jedan veći broj članova Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Republike Srpske. - Ovo Udruženje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.