NavMenu

Beogradski Malbex Wbi želi da proizvodi pomfrit u Srebreničanki - U planu otkup domaćeg krompira i dalje proširenje kapaciteta fabrike

Izvor: eKapija Utorak, 02.04.2024. 15:42
Komentari
Podeli
(Foto: oriori/shutterstock.com)
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u Banjaluci, sa vlasnikom i direktorom kompanije Malbex Wbi iz Beograda Milanom Bjelićem i načelnikom Opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem, o mogućnostima investiranja ove kompanije na području opštine Srebrenica.

Vlasnik i direktor kompanije Malbex Wbi Milan Bjelić upoznao je premijera Viškovića sa dosadašnjim uspješno realizovanim projektima ove firme u Srbiji, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori, Turskoj i drugim zemljama, te istakao da je kompanija Malbex Wbi zainteresovana da investira u pokretanje proizvodnje pomfrita u fabrici Srebreničanka.

Bjelić je naveo da je investicijom planirano otvaranje novih radnih mjesta, otkup domaćeg krompira, te dalje proširenje kapaciteta fabrike.

Premijer Višković podržao je najavljeni investicioni projekt kompanije Malbex Wbi u Srebrenici, te istakao da je Vlada spremana da pruži svu raspoloživu podršku ovoj kompaniji.

Predsjednik Vlade upoznao je vlasnika i direktora kompanije sa podsticajima koje Vlada daje investitorima u Republici Srpskoj, te istakao da Republika Srpska ima najstimulativnije poreske stope u okruženju, kao i najpovoljniju cijenu električne energije.

Podsjećamo, stečaj u fabrici za preradu krompira Srebreničanka otvoren je u septembru 2021. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.