NavMenu

Uz proizvodnju pomfrita Green Group Bosnia iz Srebrenice planira širenje ponude

Izvor: eKapija Utorak, 18.05.2021. 15:19
Komentari
Podeli
(Foto: oriori/shutterstock.com)
Menadžer firme Green Group Bosnia Nada Pavlović rekla je juče, prilikom posjete ministra spoljne trgovine Staše Košarca toj firmi, da zapošljavaju 30 radnika i da je od prošle godine u vlasništvu Green Group Turkey, koja je oživila rad ovog preduzeća nakon nekoliko godina zastoja.

Ona je precizirala da trenutno proizvode pomfrit, ali da se spremaju da prošire proizvodnu ponudu, javila je Srna.

- Prošle godine smo testirali i reparirali mašine i raspoloživu tehnologiju, nabavili još novih mašina s ciljem osvajanja proizvodnje novih artikala i derivata od krompira - pojasnila je Pavlović.

Prema njenim riječima, nabavili su sjeme "fontana" i sa kooperantima iz Semberije zasijali 34 hektara da bi proizveli odgovarajući krompir za preradu na našem području, a spremni su za saradnju sa svima koji imaju uslove i žele da proizvode ovu sortu krompira.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija, Industrija

Insolar dobio koncesiju za izgradnju solarne elektrane od 100 MW kod Tomislavgrada

U zgradi Vlade Hercegbosanske županije potpisan je ugovor između Vlade Hercegbosanske županije kao koncesora i firme Insolar kao koncesionara. Ugovor je ispred Vlade Hercegbosanske županije potpisao ministar gospodarstva Hercegbosanske županije Miroslav Jaglica, a ispred Insolara Nataniel Holbrohr. Koncesionaru je dodijeljena koncesija za izgradnju solarne elektrane SE Seline ukupne instalirane snage 100 MW, u cilju korištenja solarnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.