NavMenu

Gidori - Ekstravagantno odmaralište za golfere u Saudijskoj Arabiji (VIDEO)

Izvor: e Kučevo Petak, 22.03.2024. 09:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Bohbeh/shutterstock.com)Ilustracija
Saudijska Arabija nastavlja sa do sada neviđenim građevinskim bumom, najavivši projekat Gidori, koji predstavlja viziju budućnosti i pretvara značajan dio pustinje u luksuzno odmaralište u kome će naročito uživati ljubitelji golfa.

Projekat Gidori biće smješten u brdima zaliva Akaba gdje je u toku nekoliko velikih projekata.

Za dizajn Gidorija zaduženi su Ignacio Gomez i Lama Al Kharboush iz firme Aedas, a uključivaće 200 vila za odmor i stalno stanovanje koje će se uklopiti u okolinu. Predviđen je i hotel koji će pored 80 soba imati restorane i salone, kao i klub na plaži.

U središtu projekta je takozvani Monolit, kompleks na obali koji će sadržati 190 konzolnih stanova na čijoj spoljašnjosti će preovladavati staklo i metal. Dizajn je inspirisan okolnim stenovitim izbočinama. Osim stanova, ovdje će se naći prodavnice, restorani i bašte.

Za rekreaciju je predviđen golf teren i planinarenje, a stanari i gosti kompleksa moći će da uživaju u bujnom zelenilu danju ili se opuštaju noću uz posmatranje zvijezda.

Neom, u okviru koga nastaje ovaj projekat, saopštava da je predviđeno takmičenje u golfu na terenu sa 18 rupa koji se proteže kroz brda i stijene. Odlikovaće ga inovativan dizajn, napredne tehnologije i divan pogled na obalu zaliva. Postojaće i golf akademija za stručne savjete i treninge, a osim tradicionalne igre gosti će moći da se posvete i e-sportu.

Okolina Gidorija je odlična za planinarenje, biciklizam i šetnje, a klub na plaži će imati bogatu ponudu vodenih sportova za sve uzraste.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.