NavMenu

Američki bogataši masovno prodaju akcije

Izvor: Poslovnipuls Petak, 01.03.2024. 08:31
Komentari
Podeli
(Foto: Rawpixel/shutterstock.com)

U desetinama transakcija od početka februara Mark Zakerberg je prodao oko 1,4 miliona akcija Mete vrijednih otprilike 638 mil USD. On, po svemu sudeći, nije jedini među osnivačima velikih kompanija, poznatim američkim direktorima i nasljednicima firmi koji ovih dana prodaju svoje akcije u kompanijama koje su ih, zapravo, učinile milijarderima, prenosi portal PoslovniPuls.

Zakerberg je već prethodno prodao 588.200 dionica Mete u novembru, 688.400 u decembru i 447.200 u januaru. Prodao je gotovo 600 miliona dolara u toku posljednja tri mjeseca, a prihodi od kombinovanih prodaja tokom posljednja četiri mjeseca dostigli su 1,2 milijarde dolara.

Tekst navodi da je i Džef Bezos prodao akcije Amazona u vrijednosti od 8,5 milijardi dolara u nekoliko transakcija ovog mjeseca. Istovremeno, Džejmi Dajmon, izvršni direktor i predsjednik Džej-Pi Morgan Čejsa, prodao je 150 miliona dolara dionica prošle nedelje, prvi put otkako je preuzeo najvišu poziciju u banci prije 18 godina. Otprilike u isto vrijeme, Leon Blek, saosnivač i bivši izvršni direktor Apolo global menadžmenta, riješio se 172,8 miliona dolara akcija – takođe prva prodaja dionica.


Slično, fond za porodicu Volton, nasljednike osnivača Volmarta, prodao je akcije Volmarta u vrijednosti od 1,5 milijardi dolara ovog mjeseca. Prema podacima Blumberga, porodica posjeduje otprilike 45% dionica Volmarta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina

Lidl počeo gradnju još jednog prodajnog objekta u BiH

Njemački lanac trgovina Lidl počeo je s gradnjom još jednog objekta u Bosni i Hercegovini – i to u Mostaru, piše BiznisInfo.ba. Ovo pokazuje da Lidl ubrzava proces izgradnje objekata i ulaska na naše tržište. Već je u izgradnju niz objekata u nekoliko bh. gradova, ali i distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva. Objekat u Mostaru trebao bi biti završen od 15. novembra ove godine. Izvođač radova je firme Herc Gradnja iz Bileće.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.