NavMenu

Od marta više cijene karata željezničkog prevoza u RS

Izvor: eKapija Subota, 24.02.2024. 13:50
Komentari
Podeli
(Foto: Mikica Šubara)

Imajući u vidu da je postojeća putnička tarifa Želјeznica Republike Srpske kojom su definisane cijene u želјezničkom putničkom saobraćaju iz 2018. godine, kao i da povećenja cijena putničkih karata u međuvremenu nije bilo, nagli rast cena, prevashodno energenata doveo je do neophodne korekcije cena usluga u putničkom želјezničkom prevozu, naveli su u ovom preduzeću.

Kako kažu povećanje cijena materijala, energije, roba i usluga, prouzrokovalo je povećanje cijena usluga u svim vidovima saobraćaja. Usklađivanje važeće putničke tarife Želјeznica Republike Srpske sa cijenama u okruženju, bilo je neophodno kako bi se se ublažio uticaj povećenja cijena materijala i energenata koji direktno utiču na troškove želјezničkog putničkog saobraćaja.

U skladu sa zahtjevom Želјeznica Republike Srpske upućenog Ministarstvu saobraćaja i veza za saglasnost o neophodnom povećanja cijena karata u putničkom unutrašnjem saobraćaju, Vlada Republike Srpske je dala saglasnost za povećanje tarife za prevoz putnika na prugama Republike Srpske za 20%.


Novi cjenovnik u putničkom unutrašnjem saobraćaju Želјeznica RS na snagu stupa prvog marta 2024. godine.
- S obzirom na povećanje prihoda Želјeznica RS posljednjih godina, povećanjem cijena prevoza, prtlјaga i ekspresnih pošilјaka, Želјeznice RS očekuju i povećanje prihoda u tekućoj godini, što će svakako doprinijeti kvalitetnijem funkcionisanju želјezničkog saobraćaja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.