NavMenu

Korak bliže izgradnji modernog stadionskog kompleksa u Ulcinju - Raspisan tender za izradu glavnog projekta

Izvor: eKapija Subota, 06.01.2024. 12:46
Komentari
Podeli
(Foto: Facebook/Omer Bajraktari)
Opština Ulcinj raspisala je tender za izradu glavnog projekta gradskog stadiona u Ulcinju. Za ovaj posao opredijeljeno je 165.000 EUR bez PDV-a.

Ponude se dostavljaju najkasnije do 29. januara do 11.30. Njihovo otvaranje održaće se istog dana u 12 časova.

Rok izvršenja ugovora je 120 dana od dana zaključenja ugovora.

Više informacija o tenderu možete vidjeti OVDJE.

Podsjetimo, izgradnja modernog gradskog stadiona u Ulcinju najavljena je 2022. godine kada su predstavnici Opštine sa čelnicima Fudbalskog saveza Crne Gore predstavili buduću lokaciju objekta.

Početkom prošle godine raspisan je i međunarodni konkurs za izradu idejnog rješenja za stadion koji će se graditi na početku ulcinjske Velike plaže i sastoji se iz dvije urbanističke parcele (UP 14 i UP 15) i putnog pojasa između njih, ukupne površine 77.385 m2.

(Foto: Facebook/Omer Bajraktari)
Kompleks će se prostirati na 25.000 kvadrata, a u okviru njega biće izgrađen objekat novog gradskog stadiona sa pomoćnim terenom, pratećim sadržajima i pješačkim, kolskim i zelenim površinama na UP 15. Biće to stadion druge kategorije po pravilniku UEFA, sa dvije tribine ukupnog kapaciteta od 2.500 do 3.000 gledalaca, od čega najmanje 50 u posebnoj VIP loži, 20 u centralno postavljenoj loži za novinare, kao i najmanje 5% u odovojenom području za gsotujuće navijače na istočnoj tribini.

Imaće i pomoćni teren sa dimenzijom igrališta 100x64, sa montažnom tribinom za 200 gledalaca, te sistemom rasvjete sa autonomnim napajanjem, kao i objekat uz pomoćni teren (svlačionice, ambulanta, sanitarne, pomoćne i tehničke prostorije) od oko 300 m2.

(Foto: Facebook/Omer Bajraktari)
Na UP 14 biće izgrađeno više otvorenih terena za različite sportove (basket, tenis, odbojka, mini golf itd.), rekreativnih biciklističkih staza, skejt staza, zatim staza za jahanje i slično.

Uz sam stadion predviđeni su pješački platoi dovoljne širine za evakuaciju gledalaca, zatim parking za dva autobusa i 10 vozila za igrače i službena lica, parking za 50 vozila za VIP goste, plato površine 400 m2 za reportažna vozila na istoj strani na kojoj je platforma za glavnu kameru, parking za vatrogasno i vozilo hitne pomoći (obavezno je obezbijediti ulaz ovih vozila direktno sa ulice na teren), te parking za bicikla.

Na konkurs za izradu idejnog arhitektonskog rješenja stadiona stiglo je 59 radova, od čega je 11 ušlo u uži izbor. Komisija je odlučila da dodijeli prvu i drugu nagradu, ali i da otkupi tri rada, dok treća nagrada nije dodijeljena. Prvu nagradu osvojio je rad pod šifrom 02796, iza kojeg stoji autorski tim iz Beograda: Bojan Jovančević, Aleksandar Ćosić, Sara Petković i Jelena Džinović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina

Lidl počeo gradnju još jednog prodajnog objekta u BiH

Njemački lanac trgovina Lidl počeo je s gradnjom još jednog objekta u Bosni i Hercegovini – i to u Mostaru, piše BiznisInfo.ba. Ovo pokazuje da Lidl ubrzava proces izgradnje objekata i ulaska na naše tržište. Već je u izgradnju niz objekata u nekoliko bh. gradova, ali i distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva. Objekat u Mostaru trebao bi biti završen od 15. novembra ove godine. Izvođač radova je firme Herc Gradnja iz Bileće.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.