NavMenu

Fokus ulaganja RS prethodnih godina bio na Jahorini - Ove sezone se obaraju rekordi posjećenosti?

Izvor: RTRS Utorak, 12.12.2023. 12:13
Komentari
Podeli
Ogorjelica, Jahorina (Foto: Novica Nakov/flickr.com)Ogorjelica, Jahorina
Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je da je fokus ulaganja Srpske u proteklim godinama bio na Јahorini, koja je uz značajne investicije postala prepoznatljiva i posjećena zimska destinacija u regionu.

- U protekloj sedmici smo, i ove godine prvi u regionu, otvorili zimsku sezonu. Prema trenutnim vremenskim uslovima i najavama za naredni period, očekujemo da će Јahorina ove sezone oboriti sve rekorde u posjećenosti i broju skijaša koje je do sada postavila - rekao je Šulić, govoreći o razvoju zimskog turizma i zimskoj turističkoj sezoni.

Šulić je naveo da, uz Јahorinu, Republiku Srpsku uskoro očekuje i otvaranje sezone u ski-centru Igrišta - još jednom projektu koji zajednički realizuju Vlada Republike Srpske i Olimpijski centar Јahorina.

- Kroz razvoj ove destinacije ćemo, uz upotpunjavanje ponude za ljubitelje zimskog turizma, značajno doprinijeti i razvoju privrede u regiji Birač, kao što je to bilo i sa Јahorinom, koja je postala zamajac privrednog razvoja Sarajevsko-romanijske regije - istakao je Šulić.

On je podsjetio da je proteklog vikenda sezona otvorena i na Kozari, na kojoj tek slijede nove investicije privatnog sektora, koje će ovu destinaciju učiniti dodatno primamljivom za turiste - ne samo zimi, već tokom cijele godine.

- Uz ponudu koju na navedenim destinacijama imamo za ljubitelje snijega i zimskih sportova, tu su i naši banjski i velnes centri za koje ne manjka interesovanje ni u ovom periodu godine, ali i zanimljive ponude naših gradova i opština koji na različite načine prazničnim i muzičkim sadržajima privlače goste iz zemlje i regiona - rekao je Šulić.

Šulić je podsjetio da Ministarstvo očekuje da u 2023. godini budu oboreni rekordi kada je riječ o broju dolazaka i noćenja u Srpsku, te ukazao da to nije stvar slučajnosti, već ulaganja u razvoj turističkih destinacija i njihovu promociju, kao i toga da je Srpska počela da prepoznaje i ono što ima da ponudi turistima.

On je istakao da je shvaćeno i to koliko se kroz turizam može uticati na rast prihoda u svim sektorima privrede, te očekuje da Republika Srpska i u narednom periodu radi na jačanju svijesti o tome, ali i stvaranju mogućnosti za dodatna ulaganja i razvoj turizma.

- Ova godina biće rekordna i očekujemo da zimska sezona nadmaši sve dosadašnje. Očekujem i da zajednički radimo na tome da već naredne godine oborimo rekorde koje sada postavljamo - naveo je Šulić za Srnu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.05.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvaranje petog javnog poziva Interreg Euro-MED programa 18. juna

S ciljem adekvatne pripreme potencijalnih aplikanata, Zajednički sekretarijat Interreg Euro-MED programa objavio je projektne zadatke za peti javni poziv, koji se fokusira na strateške teritorije. Poziv će biti otvoren od 18. juna do 26. septembra 2024. godine, do 13 sati, a sastojat će se od dvije aplikacijske faze. Zvanični informativni dan će biti održan uživo i online 11.6.2024. godine u Valletti, Republika Malta. Direkcija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.