NavMenu

OC Jahorina traži jamstvo za novo zaduženje od 9 mil KM - U međuvremenu se planira prodaja stotinu duluma zemlje

Izvor: eKapija Utorak, 07.11.2023. 10:48
Komentari
Podeli
OC Jahorina (Foto: Novica Nakov/flickr.com)OC Jahorina
Olimpijski centar Jahorina zatražit će od Vlade Republike Srpske jamstvo za novo kreditno zaduženje od 9 mil KM. U međuvremenu, rukovodstvo Olimpijskog centra očekuje da će im Pravobranilaštvo dozvoliti prodaju stotinu duluma zemljišta, kako bi mogli servisirati kreditne obaveze.

Olimpijski centar Jahorina ide u novo kreditno zaduženje kako bi mogao da servisira tekuće kreditne obaveze.

Predsjednik Nadzornog odbora kaže da je zaduženost Olimpijskog centra 156 mil KM, od čega se 52 mil KM odnosi na izgradnju Ski centra Igrište.

Napominje da su računi bili blokirani samo nekoliko sati i odblokirani, jer su iz računa posebnih namjena za investicije izmirene kreditne obaveze. Spas iz dubioze vidi u prodaji zemljišta vrijednog stotinu miliona maraka, koje osporava Pravobranilaštvo Republike Srpske.

– Planiramo da sa devet miliona prespojimo dok ne dođe do realizacije prodaje zemlje. Imali smo opstrukcije od strane Pravobranilaštva i zbog te opstrukcije lično ću podnijeti prijavu protiv pravobranioca Govedarice i njegove zamjenice u Istočnom Sarajevu. Premijer je preuzeo na sebe i očekujem da će svojim autoritetom to da izgura u narednih 15 dana i da će to da se riješi – rekao je Nedeljko Elek, predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina.

Iz Pravobranilaštva Republike Srpske za BHRT nisu dali odgovore na pitanja zašto osporavaju prodaju zemljišta Jahorini, ni kako komentarišu najavljene krivične prijave.

U Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske kažu da Vlada još nije dala garanciju, već se na prošloj sjednici upoznala sa informacijom da Olimpijski centar Jahorina namjerava da pokrene proceduru nabavke kreditnih sredstava.

– Vlada Republike Srpske usvojila je na prošloj sjednici zaključak prema kojem će Olimpijski centar Jahorina, po provođenju procedure nabavke kreditnih sredstava, Vladi Republike Srpske podnijeti zahtjev za izdavanje garancije – kazali su iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Rukovodstvo Olimpijskog centra, uprkos problemima u poslovanju, vjeruje u prosperitet. Velika očekivanju u tom pogledu ima od nove zimske sezone, koja se na Jahorini zvanično otvara 9. decembra, ali i od novog ski centra Igrište, izvijestio je BHRT.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.