NavMenu

Indija u BiH investirala 350 miliona eura

Izvor: eKapija Petak, 24.06.2011. 08:27
Komentari
Podeli

Dosadašnje indijske investicije u BiH iznose između 300 do 350 miliona eura, uz trgovinsku razmjenu od 60 do 70 miliona eura, istaknuto je tokom sastanka premijera Federacije BiH Nermina Nikšića i nerezidentnog ambasadora Indije u BiH sa sjedištem u Budimpešti Gaurija Shankara Gupte.

Na sastanku je izražena obostrana želja za proširenje ekonomskih odnosa. Nikšić je rekao da Vlada FBiH želi da setom novih zakonskih rješenja ukloni sve prepreke koje sprečavaju veća inostrana ulaganja.

Sagovornici su ocijenili da iste poteze treba preduzeti i na nivou cijele BiH. Oni su tokom današnjeg susreta u sjedištu federalne Vlade u Sarajevu ocijenili da su bilateralni odnosi dvije zemlje veoma dobri.

Gupta je izrazio očekivanje da će novi sastav Vijeća ministara BiH biti imenovan uskoro jer je to jedan od preduslova za pokretanje zajedničkih aktivnosti na proširenju saradnje između BiH i Indije, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.05.2024.  |  Industrija, Finansije

Federalna vlada izdvaja više od 27 mil KM za programe razvoja male privrede

Vlada Federacije BiH u utorak na sjednici donijela, na prijedlog Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, četiri odluke kojim se usvajaju programi utroška sredstava tekućih transfera u ukupnom iznosu od 27,2 mil KM. Sredstva se raspodjeljuju po projektima utvrđenim Programom i isplatit će se korisnicima kao nepovratna (grant) sredstva. Prvom odlukom je usvojen Program utroška sredstava Tekućih transfera drugim nivoima

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.