NavMenu

Unicredit banka Banjaluka isplaćuje 57 mil KM dividende

Izvor: Capital Petak, 27.10.2023. 11:59
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/BalkansCat)
Relaksirana nakon što je dobila spor sa firmom Bitminer Factory, Unicredit banka Banjaluka odlučila je svojim akcionarima isplatiti dividendu od 56,8 mil KM.

Akcionarima će biti isplaćena dividenda iz dobiti ostvarene u prethodne tri godine.

- Isplata dividende izvršiće se iz neto dobiti ostvarene 2020., 2021. i 2022. godine, koja je na osnovu odluka Skupštine o utvrđivanju i raspodjeli dobiti raspodijeljena u neraspoređenu dobit sa mogućnošću isplate akcionarima u obliku dividende u novcu - navodi se u odluci o isplati dividende koju je Skupština akcionara banke donijela prije dva dana.

Isplata dividende će početi 17. novembra.

- Stranim pravnim licima dividenda će se prije isplate umanjiti za iznos poreza po odbitku koji će banka uplatiti na račun javnih prihoda RS u skladu sa Zakonom o porezu na dobit - dodaje se u dokumentu.

Glavni akcionar Unicredit banke Banjaluka je Unicredit SPA iz Italije koja ima 99,6%akcija.

Podsjećanja radi, Unicredit banka Banjaluka zadnje tri godine bila je suočena sa najvećim kriptovalutnim sporom u Evropi.

Naime, preduzeće Bitminer Factory je u oktobru 2019. godine tužilo Unicredit banku Banjaluka tražeći odštetu od 256 mil KM zbog jednostranog gašenja računa i propasti projekta zasnovanog na blockchain tehnologiji, vezanog za proizvodnju struje i rudarenje kriptovaluta.

Suđenje je počelo godinu dana kasnije, a nakon što je Bitminer dobio prvostepenu presudu, Viši privredni sud je početkom ove godine tu presudu preinačio i odbio tužbeni zahtjev.

Spor se trenutno nalazi pred Vrhovnim sudom RS po žalbi firme Bitminer Factory.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.