NavMenu

Solarna dolina u Novom Sadu - Savršen balans prirode i grada, privatnosti i zajednice

Izvor: eKapija Četvrtak, 09.11.2023. 08:38
Komentari
Podeli

(Foto: Solarna dolina)
Na samo deset minuta vožnje od centra Novog Sada, na ekskluzivnoj lokaciji na obroncima Fruške gore, nalazi se jedinstveno naselje Solarna dolina. Sve pogodnosti modernog stanovanja, uz zelenu površinu koja čini čak 50% naselja, odlikuju ovaj prvi kondominijum sa kućama u Novom Sadu. Zahvaljujući toj kombinaciji koja se ne sreće svakodnevno, spoja urbanog i prirode, budući stanari moći će da koriste sve prednosti pametnih kuća, ali i da, okruženi bujnim zelenilom, pronađu odušak od stresne svakodnevice.

Visok nivo privatnosti i sigurnosti, sistemi pametne kuće, energetska efikasnost karakterišu ovaj vrt urbanog stanovanja u kom objekti zauzimaju samo 28% površine naselja, a privatna dvorišta čak 18% površine. Kada požele, stanari se mogu osamiti, da bi u drugom trenutku uživali u zajedničkim sadržajima, čime se postiže savršen balans privatnosti i zajednice što je i bila ideja vodilja tvoraca Solarne doline.

(Foto: Solarna dolina)

Gradnja po najvišim ekološkim standardima

U izgradnji naselja po najvišim ekološkim standardima, korišćeni su najsavremeniji i najkvalitetniji materijali koji obezbeđuju visok nivo energetske efikasnosti svih objekata. Pored svedenih svetlih površina fasade, objekte karakterišu ravni krovovi i opeka kao prirodan materijal.

U zelenoj oazi raspoređeno je 100 niskih i prvoklasno opremljenih stambenih jedinica, površine od 96 m2 do 205 m2, od kojih svaka ima svoje privatno ograđeno dvorište, terase i parking mesto. Nakon završene i useljene Faze I, u toku je prodaja preostalih stambenih jedinica u okviru Faze II (ulica A) i poslovnog prostora čije useljenje se očekuje početkom 2024. godine.

(Foto: Solarna dolina)

Nove jedinice će, pored klima blokova, imati i izolaciju od kamene vune preko koje ide fasadna cigla. Pored toplotne izolacije, ugrađuje se i dodatna zvučna izolacija između stambenih jedinica. Uz centralno podno grejanje ide najkvalitetnija keramika u dekoru drveta, koju prati i luksuzna unutrašnja stolarija.

Svaka jedinica je opremljena sopstvenim vodomerom i toplotnom pumpom renomiranog proizvođača kojom se obezbeđuje centralno grejanje i hlađenje objekata, kao i priprema sanitarne tople vode sa integrisanim bojlerom u sklopu toplotne pumpe. Sistemi pametne kuće, sa kontrolom rasvete, roletni, grejanja i hlađenja, detekcijom dima i "tihim" alarmom garantuju komfor i sigurnost, koji, uz nadprosečnu termičku izolovanost objekata, ujedno obezbeđuju i vrhunski komfor i niske troškove.


(Foto: Solarna dolina)

Uz korišćenje ekološki čistih i obnovljivih izvora energije, u koje svakako spada i korišćenje kišnice u okviru sistema automatskog zalivanja zajedničkih zelenih površina "kap po kap", ovo naselje sa pravom dobija epitet energetski održivog i luksuznog naselja 21. veka.

Žitelji Solarne doline mogu otići i korak dalje i u potpunosti opravdati naziv naselja, ugradnjom solarnih elektrana na krovu čime će proizvoditi kompletnu električnu energiju koju tokom godine potroše.


Priroda stiže u grad

Svaka stambena jedinica u Solarnoj dolini ima svoju privatni zeleni raj, u vidu privatnog dvorišta i zelenog krova sa niskim rastinjem na garaži. Kome to nije dovoljno, sasvim sigurno će pronaći kutak za odmor na 4,3 hektara zelene površine koju krase parkovi, teretane na otvorenom, dečja igrališta, pešačke i biciklističke staze.

Poklonici zdravog života koji požele da uzgajaju sopstvenu hranu i to će moći da učine jer su predviđene biobašte za stanare. Parcele su opremljene centralnim sistemom za navodnjavanje i nalaze se u zonama naselja sa najvišim nivoom osunčanosti. Prostori biobašti koji nisu u upotrebi biće kultivisani od strane uprave naselja.

(Foto: Solarna dolina)
U okviru naselja, čije će ulice nakon završetka druge faze obasjavati LED ulična rasveta, nalaze se i poslovni prostori i upravni i komercijalni sadržaji, ukupne neto površine 1.500 m2.

O svim aspektima naselja, od bezbednosti, do uređenja i održavanja zajedničkih prostora brine tehnička služba održavanja, tako da stanari imaju samo jedan posao – da u potpunosti uživaju u ovoj jedinstvenoj prirodi u gradu.

Vaša dolina pod Suncem – harmonija slobode i životne energije.

Kontakt:

Kondominijum Solarna dolina

Novi Sad, Nova bb (Mišeluk)

Tel. +381 60 558 45 73

office@solarnadolina.rs

www.solarnadolina.rs


Fotogalerija
Solarna dolina
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina

Lidl počeo gradnju još jednog prodajnog objekta u BiH

Njemački lanac trgovina Lidl počeo je s gradnjom još jednog objekta u Bosni i Hercegovini – i to u Mostaru, piše BiznisInfo.ba. Ovo pokazuje da Lidl ubrzava proces izgradnje objekata i ulaska na naše tržište. Već je u izgradnju niz objekata u nekoliko bh. gradova, ali i distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva. Objekat u Mostaru trebao bi biti završen od 15. novembra ove godine. Izvođač radova je firme Herc Gradnja iz Bileće.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.