NavMenu

Dodijeljene koncesije za šest solarnih elektrana u Hercegovini ukupne snage od 2,63 MW

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.09.2023. 12:56
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/bones64)Ilustracija
Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona dodijela je nedavno tri ugovora za koncesije za izgradnju više fotonaponskih elektrana na području ovog kantona koje će ukupno imati instalisanu snagu od 2,63 MW.

Riječ je o novim elektroenergetskim objektima na području Čitluka i Blagaja.

Kompanija Brotis iz Čitluka je dobila koncesiju za FNE Brotis 5 i Brotis 6 na lokalitetu Podpolje u Čitluku, obje po 990 kW instalisane snage na period od 30 godina.

Preduzeće Eko Dračevice iz Sarajeva će graditi tri FNE Dračevice 1, 2 i 3 na području Blagaja u gradu Mostaru svaka instalisane snage po 150 kW, a koncesija je dodijeljena na 25 godina.


Sa privrednim društvom Mogips iz Mostara je zaključen ugovor o koncesiji za FNE Tepčići 1 na lokalitetu Tepčići u Čitluku, na trideset godina i instalisane snage od 200 kW.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.