NavMenu

Prijedorski Grosist predstavio nove modele montažnih kuća - U planu nova zapošljavanja i ulaganja u proizvodnju

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 18.09.2023. 14:40
Komentari
Podeli
(Foto: Grad Prijedor)

Prijedorska kompanija Grosist predstavila je nove modele montažnih kuća koje proizvode slijedeći najviše svjetske standarde u ovoj oblasti, uvjereni da će to prepoznati kupci kako na domaćem, tako i stranom tržištu.

Promovisane su tri montažne kuće, izložbena G50 te modeli G30 i G70. Prednost je što Grosist u cijelosti pokriva proizvodni proces, od trupca do finalnog proizvoda. Cijenjen je i ekološki materijal od kojeg se prave ovakve montažne kuće, a dodatni plus je kratak rok gradnje od 50 do 70 dana, ističu u Kompaniji. Najtraženije su kuće od 50-ak kvadrata.

- Kuće su rađene od najkvalitetnijih dijelova jele i smrče sa Grmeča i Kozare. Tu je i jedan od naših poznatih proizvoda na tržištu, lamelirane grede koje se prave od najkvalitetnijih i najčistijih dijelova drveta, uz izbacivanje grešaka - rekao je Boban Branković, rukovodilac proizvodnih programa u Grossistu.

Direktor i suvlasnik kompanije Nemanja Vujković rekao je da je G50 objekat izrađen od 20 panela koje proizvode u Grosistu, a da je, radi brže izgradnje na terenu, cilj to svesti na 12 panela.

- Naša kompanija se dugi niz godina bavi proizvodnjom montažnih objekata, prije ovoga su bili u pitanju objekti od poluoblice, gdje smo analizom tržišta došli do nekih novih modela. Najtraženiji su G50 i G70 - rekao je Vujković.
Da ova kompanija može računati na podršku Investiciono-razvojne banke u planovima za proširenje proizvodnje, potvrdio je Dražen Vrhovac, vršilac dužnosti direktora IRB-a.

- Naše je viđenje da razgovaramo o podršci IRB-a u proširenju njihove proizvodnje i mogu da poručim da je to i osnovna funkcija postojanja IRB. Investiciono-razvojna banka će im pomoći u proširenju proizvodnje, osvajanju novih tržišta i svega onoga što je plan rukovodstva Kompanije - istakao je Vrhovac.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izrazio je zadovoljstvo što je Grosist kompanija sa dugoročnom vizijom poslovanja na ovom području i što imaju u planu nova zapošljavanja.

- Sve više ljudi se opredjeljuje za ovakav stil gradnje, ove kuće su daleko popularnije vani, ali vidim da je sve veća potražnja i kod nas. Želim svu sreću onima koji žele da ulažu kod nas, u našem Prijedoru. Mi, kao grad, potrudićemo se da omogućimo pogodnosti za investitore, da sve što Grad može da obezbijedi, bude u što kraćem roku - rekao je Javor.

Kompanija Grosist posluje od 1996. godine, a krajem 2021. došlo je do promjene vlasničke strukture. Trenutno imaju 17 zaposlenih. U planu je da u narednih mjesec dana zaposle još 10 radnika i dodatno ulože u proizvodni proces.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.