NavMenu

Na Radan planini gradiće se luksuzni hotel sa 4*

Izvor: Jugmedia Utorak, 29.08.2023. 08:34
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock/Tomislav Pinter)Ilustracija
U ataru sela Dobra Voda, tamo gde se račva put Bojnik-Prolom Banja, bojnička opština će sagraditi hotel sa četiri zvezdice i 64 ležaja i sa pratećom infrastrukturom i to će biti jedini hotel gde će turisti moći da uživaju u lepotama ove pitome planine, ili i da predahnu obilazeći ovaj živopisni kraj.

Investitor će biti opština Bojnik, većim delom finansije će doći iz Programa za razvoj juga Srbije, s obzirom da je reč o investiciji vrednoj od oko 400 do 500 miliona dinara.

- Mi smo među prvima na spisku za ovu investiciju, sve je spremno, osim građevinske dozvole koju potpisuje Ministarstvo građevine jer je reč u republičkoj investiciji, iako ćemo mi jednim delom učestvovati u njoj - objašnjava za Jugmediu predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović.

Na ovom projektu lokalna samouprava radila je godinu dana i s njim konkurisala

U hotelu će, prema njegovom rečima biti restoran, bazen, sauna i sadržaj za decu, a treba napomeniti da je u blizini i Brestovačko jezero, netaknuti biser usred planine. U ovom hotelu posao će dobiti najmanje 20 ljudi.

- Čim smo videli da je priča sa putom preko Radan planine veoma ozbiljna, odmah smo krenuli da razrađujemo ideju, a kasnije i pravimo plan. Mi znamo da će ovaj kraj biti pun turista zbog Radan planine i zbog jezera i banja u Topličkom kraju i u Medveđi, kao i zbog Caričinog grada u Lebanu, i uvereni smo da će na tim rutama, jer se put gradi u tri pravca, biti najezda turista - objašnjava sagovornik Jugmedie ideju o raskošnom hotelu u bajkovitoj planini.

Radan planina proglašena je nacionalnim parkom.

Nedaleko od hotele biće iskopan arterski bunar, dubok 120 metara, za snabedvanhe hotela vodom, jednom od najčistijih i najukusnijih voda u Srbiji.

Na Radan planini postoji jedan planinarski dom, napravljen još davne 1973. godine, u kome su jedno vreme stanovale izbeglice, pa je kasnije išao iz ruke u ruku i sada je kompletno devastiran i godinama van upotrebe, te je vest o gradnji novog hotela, nedaleko od ovog starog doma, dobra vest i za meštane i turiste kojih je sve više.

Osim toga, napravljen je plan da se izgradi put-prečica do Brestovačkog jezera sa bojničke strane, u dužini od 500 do 600 metara, a na deonici regionalnog puta Bojnik-Prolom Banja.

- Konstatovali smo da se posetioci Brestovačkog jezera muče sa putom do jezera, pa smo odlučili da napravimo potpuno novu trasu. Širina kolovoza će biti 6 metara, samo nam je ostala dozvola Ministartsva za eksproprijaciju zemljiša - naglašava Nenadović.

Inače, početak gradnje puta preko Radan planine od 26,5 kilometara, zabeležen je 24. aprila prošle godine. Vrednost radova je 850 miliona dinara, a radove izvodi firma Srbijaautoput.

Mapa: Selo Dobra Voda

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.