NavMenu

U susret inspirativnom događaju - Regionalni sajam preduzetništva žena EXPO 2023

Izvor: N1 Nedjelja, 20.08.2023. 14:51
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Unsplash / Brooke Lark)Ilustracija
Regionalni sajam preduzetništva žena EXPO 2023, uz podršku organizacije UN Women i partnera, priprema se za treće izdanje s ciljem povezivanja i podrške preduzetnicama iz Evrope i centralne Azije. Sajam, koji će se održati virtuelno u novembru 2023. godine, pruža jedinstvenu priliku za razmjenu ideja, umrežavanje i izgradnju poslovnih veza. Poziv za prijavu je također otvoren za preduzetnice iz Bosne i Hercegovine.

Preduzetnice iz regije imaju priliku da se prijave za učešće na sajmu putem prijavnog linka. Prijave se primaju sve do 31. augusta 2023. godine.

Ovaj izuzetno značajan događaj je posvećen podršci ženskom preduzetništvu, pružajući platformu za izlaganje poslovnih ideja, razmjenu iskustava i učenje iz primjera uspješnih preduzetnica. Očekuje se da će sajam privući preduzetnice iz različitih sektora i različitih faza poslovnog razvoja.

Sajam će se sastojati od niza aktivnosti, uključujući radionice, prezentacije vodećih kompanija i mogućnost umrežavanja s potencijalnim investitorima. Također, preduzetnice će imati priliku da predstave svoje biznise kroz izložbeni prostor, kao i da dobiju podršku mentora i povratne informacije za daljnji razvoj svojih poslovnih ideja.

Osim toga, jedna od ključnih komponenti ovog sajma je Expo Capital Quest, događaj uživo koji će se održati u proljeće 2024. godine u Istanbulu. Ova inicijativa pruža odabrane preduzetnice dodatnu šansu za predstavljanje svojih projekata pred investitorima i stručnjacima iz industrije.

Preduzetnice iz BiH su također pozvane da iskoriste ovu priliku i prijave se za učešće. Sajam je postao važno okupljalište preduzetnica iz regije, pružajući podršku, edukaciju i mogućnost za stvaranje korisnih veza.

S ovom inicijativom, UN Women i partneri nastavljaju podržavati žensko preduzetništvo kao ključni faktor ekonomske održivosti i razvoja u regiji.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.