NavMenu

Volkswagen priprema novi T-Roc - Druga generacija SUV-a stići će do 2025.

Izvor: autorepublika.com Srijeda, 12.07.2023. 08:37
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Gyuszko-Photo/shutterstock.com)Ilustracija
Volkswagen priprema novi T-Roc. U saobraćaju je primjećena prva testna mula. Na prvi pogled izgleda kao običan Volkswagen Golf uz neke detalje koji odaju pravo lice.

Klirens izgleda veći nego na njemačkom hečbeku, a plastični elementi na bokovima pokazuju da su tragovi širi nego na Golfu. Ovo vozilo je upravo ono što se zove mula. To je uobičajena tehnika među proizvođačima automobila koja se sastoji u razvoju novog vozila iz već postojećeg modela.

Ovaj prototip, viđen u južnoj Evropi, potvrđuje da Volkswagen priprema drugu generaciju svog kompaktnog SUV-a. To je važan model za brend (treći najprodavaniji model u Evropi 2022. iza Peugeota ​​208 i Dacije Sandero) koji bi na evropsko tržište trebalo da stigne do 2025.

Ovaj novi T-Roc će biti zasnovan na novoj platformi MQB Evo, što će otvoriti vrata novoj tehnološkoj opremi i elektrifikovanim motorima, koji na sadašnjem modelu ne postoje. Trebalo bi da dobije i novu generaciju benzinskog motora eTSI sa laganom hibridizacijom napona 48 V, ili čak i hibridnog plug-in motora. Ovaj novi T-Roc će biti posljednji model sa termičkim motorom koji je proizvođač lansirao u Evropi (prema trenutnom planu).

Volkswagen će povećati veličinu budućeg T-Roca kako bi ga bolje razlikovao od svog mlađeg brata, T-Crossa. Dva modela su danas blizu: 4,11 m za T-Cross, 4,24 m za T-Roc. Druga generacija bi trebalo da bude oko 4,35 m, takođe da bi se bolje pozicionirala u odnosu na svoje glavne rivale: Peugeot 2008 (4,30 m), Hyundai Kona (4,36 m), Kia Niro (4,42 m).

Još je prerano pominjati dizajn, pogotovo što je fotografisano vozilo samo mula. Ali vrlo je vjerovatno da će budući T-Roc imati koristi od istog razvoja otkrivenog na novom Tiguanu. Potonji je inspirisan stilom Volkswagenovih električnih modela (posebno ID.4) sa prednjom stranom bez rešetke i zadnja svjetla povezana svjetlosnom trakom.

Jedno je sigurno: prve fotografije unutrašnjosti T-Roca pokazuju nekoliko sličnosti sa čuvenim Tiguanom. Nalazimo istu arhitekturu, sa velikim ekranom osjetljivim na dodir na centralnoj konzoli (koja djeluje manja od onog kod Tiguana koji ima 15 inča) i centralnim tunelom bez ručice mjenjača. Na Tiguanu se sada nalazi desno od volana. Između dva sjedišta nalazi se i isti okretni točkić. Trebalo bi da ima iste funkcije: podešavanje jačine zvuka ili promenu režima vožnje. Konačno, kamuflirani dio na desnoj strani komandne table (suvozačeva strana) mogao bi da sakrije ambijentalno osvjetljenje.

Fotografije pogledajte OVDJE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Tunel bi za duplo skratio putovanje od Pala do Istočnog Novog Sarajeva - Predstavljena predstudija izvodljivosti trase od 14 km

U prostorijama Gradske uprave Istočno Sarajevo u četvrtak je predstavljena predstudija izvodljivosti za tunel od Istočnog Novog Sarajeva do Pala, koji bi trebalo da u budućnosti saobraćajno poveže opštine u okviru grada Istočno Sarajevo, znatno skrati vrijeme vožnje i, što je najvažnije, u narednih nekoliko godina predstavlja trasu buduće brze ceste i vezu ovog dijela Republike Srpske sa Srbijom. Iz Gradske uprave je saopšteno da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.